Legendarni glumac o novoj borbi za Azru: Onako sam, u pitanju je hematološka bolest

Piše: Redakcija

Legendarni srbijanski glumac Predrag Ejdus, poznat po brojnim ulogama u pozorištu, televiziji i na filmu, suočava se sa zdravstvenim poteškoćama. On se, nakon boravka u bolnici, trenutno nalazi kući, a za magazin „Azra“ samo je kratko uspio reći kako mu zdravlje i nije najbolje.

– Onako sam. U pitanju je jedna hematološka bolest – rekao je on, te se u maniru istinskog gospodina, zahvalio što se interesiramo za njegovo stanje.

Predrag ima 71 godinu, a ovo nije prvi put da nailazi na veće zdravstvene poteškoće. Naime, on je u razgovoru koji smo obavili u martu ove godine, a prilikom njegovog gostovanja s predstavom „Govorna mana“ u sarajevskom Kamernom teatru 55, govorio o ovoj temi, ali i o načinu na koji se brine o svom zdravlju.

– U jednom periodu života sam imao ozbiljnih zdravstvenih problema i bio sam u komi. Tog perioda se ne sjećam, ali kada sam nakon toga shvatio da ću 95 posto ostati paralizovan, a da ću ostati živ, govorio sam: „Pa ništa. Predavat ću studentima, uostalom može da se glumi i u kolicima“. Gluma me nije napuštala ni onda kada sam bio očajan. Tada sam razmišljao da je bolje da sam umro nego što sam ostao paralizovan, ali ne zbog sebe nego zbog porodice i tereta koji bih bio mojim bližnjima. Srećom, nauka i odlični doktori su me izvukli i jedan sam od rijetkih koji je uspio da preživi tu bolest – rekao je Predrag.

Ostatak čitajte u aktuelnom broju magazina Azra.

Aktuelni broj magazina Azra

Pročitajte još