Celine Dion: Spavala je u ormaru jer roditelji nisu imali sobu za nju

Piše: Redakcija

Image result for celine dion vogue

Uz Whitney Houston i Mariah Carey, Celine Dion se često smatra najkvalitetnijim vokalom u pop muzici. Iako je ostvarila veliki utjecaj na muzičku industriju, punila stadione i uživala u višemilionskim tiražima, kanadska pjevačica se suočavala i s kritikama. Neki su joj znali zamjeriti da je njena muzika previše sentimentalna. No, kritika je u njenom slučaju uvijek bilo manje nego pohvala. Celine je istinska legenda pop muzike, a mi vam otkrivamo neke od nepoznatih detalja iz njenog bogatog života i karijere.

 

Njen brak s Reneom Angelilom, koji je 2016., preminuo od karcinoma, izazvao je veliku pažnju svjetskih medija. Rene je iza sebe imao dva braka. Iz prvog braka sa Denyse Duquette imao je sina Patricka Angelila. Zanimljivo, kada se vjenčao sa Celine, njegov sin je bio stariji od mladenke.

Image result for celine dion laval university

Celine s majkom

Renea je upoznala kad joj je bilo 12 godina, da bi se sedam godina kasnije s njim počela zabavljati. Bio je 26 godina stariji od nje, s dva braka iza sebe, pa su mnogi smatrali kako on i nije najbolji izbor za Celine. Jedna od onih koja se nije slagala s izborom emotivnog partnera bila je i njena majka, koja je otvoreno protivila njihovoj vezi.

Image result for celine dion pregnant

Silno je željela ostvariti se u ulozi majke, zbog čega je 2000., napravila pauzu u muzičkoj karijeri. Nakon godina neuspjelih pokušaja da zatrudni, dva puta se podvrgla manjim operativnim zahvatima u jednoj klinici ne bi li zatrudnjela uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje. Želja joj se ostvarila i konačno, 2001., godine rodila svoje prvo dijete, sina Renéa-Charlesa Angelila.

Related image

Kada je imala pet godina udario ju je kamion. Doživjela je frakturu lobanje zbog čega je danima bila u komi. Nasreću, poptuno se oporavila od ove nesreće.

Related image

Iako je pjesma “My Heart Will Go On” za film „Titanic“ postala najprodavanija pjesma jednog ženskog izvođača, s prodatih 18 miliona kopija, Celine Dion zaravo nije vjerovala u ovu pjesmu. Čak joj se nije ni dopala. Zanimljivo je da ju je upravo suprug Rene nagovorio da otpjeva demo verziju. 

-Nisam mislila da je ona pravi izbor za mene. I ranije sam otpjevala pjesmu za jedan film, koja je prošla dobro, mislila sam da s ovom samo izazivamo sreću – kazala je Dion.

Image result for celine brothers and sisters

Celine s braćom i sestrama

Celine je rođena 1968.godine i prema nekim izvorima, njeni roditelji nisu uopće planirali trudnoću. Već su imali 13. djece i još jedno samo bi bilo dodatno opterećenje za njihove ionako skromne finansijske prilike. Kada se rodila, kuća je bila prepuna djece, pa je Celine morala spavati u ladici ormara, jer njeni roditelji nisu imali sobu za nju.

Image result for celine owner restaurante

Osim za muziku Dion je imala i nos za biznis, zbog čega je 1990., otvorila restoran koji je kasnije prerastao u lanac restorana. Lansirala je i vlastiti parfem, koji joj je 2011., donio 850 miliona dolara na račun. Sa suprugom Reneom je u Quebecu otvorila firmu, koja je zastupala umjetnike, kao i Le Mirage Golf Club. U partnerstvu sa Shaquille O’Nealom, Agassijem i Steffi Graf, otvorila je noćni klub “Pure” u Caesars Palaceu.

Image result for celine rene

Početkom 2000-ih Celine pravi pauzu u karijeri kako bi se brinula o bolesnom suprugu. Međutim, „National Enquirer“ je na svojim stranama objavio sasvim drugu priču, naglasivši kako je pjevačica napravila pauzu jer je trudna s blizancima. Celine je tužila magazin zbog širenja laži tražeći 20 miliona dolara odštete. Nagodili su se izvan suda, s tim što se uredništvo magazina pjevačici moralo javno izvinuti. Novac od odštete je završio na računu Američkog društva za rak.

Image result for celine dion laval university

Celine nikada nije završila srednju školu, ali to nije bila prepreka da 2008. godine postane vlasnica počasnog doktorata Laval univerziteta u Quebecu. Diplomu je posvetila suprugu koji je imao nevjerovatan utjecaj na njen život. Ona također ima i svoju zvijezdu slavnih, jednu na holivudskom Šetalištu slavnih, a drugu na kanadskom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti