Dečko preminulog pjevača Georgea Michaela tvrdi: Samo je želio da umre!

Piše: Redakcija

Smrt legendarnog pjevača Georgea Michaela se u najmanju ruku “otegla”. Tri mjeseca se čekalo na nalaze patologa nakon što je nađen mrtav u svom domu na katolički Božić 2016. godine, i tek onda je porodica mogla da ga zapravo sahrani. Uprkos sumnjama da je u pitanju bilo samoubistvo, konačni rezultati obdukcije su istakli da je u pitanju “prirodna smrt”, kao i da su Michaela ubile posljedice dilatacione kardiomiopatije, miokarditisa i masne jetre.

Međutim, Fadi Fawaz, partner pjevača koji je s njim proveo posljednjih sedam godina njegovog života, tvrdi drugačije. U seriji Instagram objava, Fadi je rekao da je Michael pokušao da se ubije četiri puta prije toga i nagovijestio da je i uzrok njegove smrti samoubistvo.

View this post on Instagram

☯︎ #georgemichael #fadifawaz

A post shared by George x (@dailydoseofgeorgem) on

– Pomislio sam to je to, konačno je to uradio i konačno sam ga našao mrtvog u krevetu. Uvijek sam ga preklinjao da to ne uradi, ali bio je tako depresivan i sve što je želio je da umre. Pokušao je da se ubije četiri puta, a dok je bio na rehabilitaciji pokušao je da se izbode nožem 25 puta – započeo je Fawaz, a potom pričao o tome kako je upoznao Georgea, kao i da je pjevač bio zavisnik od tečnog ekstazija.

Fadi tvrdi da ga je često nalazio bez svijesti u stolici ili na podu, kao i da je jednom prilikom George pokušao da se ubije tako što je iskočio iz automobila u pokretu.

– Toliko žarko je želio da umre. Mislim da je život za njega bio gotov mnogo prije smrti – zaključio je on.

Fadi je taj koji je našao pjevačevo tijelo i od tog trenutka često priča o Georgeu i uvijek nagovještava da je bilo u pitanju samoubistvo. Njemu je pjevačeva porodica zabranila da prisustvuje sahrani.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti