I njih su muževi tukli, one su pričale o tome i izašle kao pobjednice!

Piše: Redakcija
Image result for natasa bekvalac

Bekvalac je supruga Luku Lazukića optužila za fizičko zlostavljanje

Regionalna javnost još nije zaboravila ni nasilje kojem je bila izložena pjevačica Nataša Bekvalac, a desilo se novo. Kako javljaju ovih dana srbijanski mediji pjevačica Anabela Atijas prijavila je supruga Andreja s kojim ima kćrkicu Blankicu policiji za porodično nasilje. Zbog toga su oboje navodno završili u policijskoj stanici gdje su dali izjave. Anabela je navodno u  izjavi navela da ju je suprug tokom svađe, navodno u vezi psa, u alkoholiziranom stanju, udario psesnicom u glavu, dok je ona njega ogrebala. Anabela se o ovom slučaju ne oglašava, dok Andrej tvrdi da nije uopće fizički napao suprugu.

– Svi smo dobro, ok smo. Bila je mala porodična svađa, došla je policija i sve je riješeno – kazao je Andrej srbijanskim medijima dodajući da ni jednog trenutka nije podigao ruku na svoju zakonitu suprugu.

Image result for razija mujanovic

Mujanović: Pretrpjela fizičko i psihičko zlostavljanje

Šta će se s ovim parom ubuduće dešavati, nepoznato je. No, da ovo nije jedini slučaj nasilja o kojem se pričalo i o kojem su mediji izvještavali svjedoče i priče drugih poznath žena. BiH, kao i sve druge države na područu nekadašnje Jugoslavije plodno su tlo za porodično nasilje, o kojem tek rijetke žene, ugavnom jer osjećaju stid, odlučuju javno govoriti. Taj problem da javno iznese detalje iz života koji je danas daleko iza nje je i naša najbolja košarkašica svih vremena Razija Mujanović.

Šutjela sam jer me je bilo sramota da prijavim oca svoga djeteta. To je trajalo sve dok nije došlo do toga da sam više bila u Hitnoj pomoći nego na sportskom terenu. Tada sam otišla u policiju i sve ispričala. Tukao me je iz čistog mira, zbog alkohola. Mnogo je pio i bio ljubomoran – rekla je Ceca Kitić.

S Mirsadom Brčaninovićem, vozačem u jednoj špediterskoj firmi bila je u braku od 1998. do 2004. godine. Te godine Razija je javno progovorila kako ju je suprug godinama psihički i fizički maltretirao. Opsesivno ju je kontrolirao, prijetio da će ubiti i sebe i nju, branio joj kontakte s porodicom te je mučio ljubomorom…Također, Razija je imala problema i sa podjelom imovine, sud u Tuzli je presudio da Raza dobije samo jednu četvrtinu zajedničke imovine, koju čine kuća i stan u Tuzli, poslovni prostori, novac…

Ona se tada žalila na svoj advokatski tim, sumnjajući kako je njen advokat u dosluhu sa bivši suprugom. Priča o imovini nije toliko važna, koliko činjenica da je Raza uspjela prevazići ovo teško razdoblje. Nije izgubila vjeru u ljubav niti brak, te se kasnije udala. 

Image result for ceca kitic

Kitić: Više sam bila u Hitnoj pomoći nego na terenu

Najbolja rukometašica svijeta Svetlana Ceca Kitić javno je priznala da je u trećem braku, sa suprugom Goranom Bogunovićem bila žrtva fizičkog nasilja.

– Šutjela sam jer me je bilo sramota da prijavim oca svoga djeteta. To je trajalo sve dok nije došlo do toga da sam više bila u Hitnoj pomoći nego na sportskom terenu. Tada sam otišla u policiju i sve ispričala. Tukao me je iz čistog mira, zbog alkohola. Mnogo je pio i bio ljubomoran – rekla je Ceca Kitić.

U posljednjem intervjuu koji je prije nekoliko mjeseci dala za naš magazin, pričajući i o svojim problemima u vezi sa otplatom stana u Beogradu, zapitala se: I kada me tuku ne znam rade li to zato što sam Ceca Kitić?

 

 

 

Pročitajte još