Novac i slava im nisu donijeli sreću: Srce turskih glumica je slomljeno od tuge

Piše: Redakcija

 

Nije sreća para puna vreća, uporno pjeva Dino Merlin, da je tako možda bi se mogle složiti tri turske glumačke zvijezde; Asli Enver, Meryem Uzerli i Fahryje Evcen. Sve tri su lijepe, popularne, s milionima pratilaca na društvenim mrežama, i bezobrazno bogate. Naročito Meryem Uzerli, koja je u vrijeme svoje najveće popularnosti, igrajući sultaniju Hurem u „Sulejmanu Veličanstvenom“ što od glumačkog angažmana što od reklamnih kampanja i pojavljivanja na glamuroznim eventima zarađivala prema holivudskom standardu.

Međutim, da im slava i novac nosu donijeli ljubav, najbolje svjedoče epizode iz njihovih života. Sve tri su preživjele veoma bolne raskide, nakon kojih su se morale vratiti u normalne životne tokove.

ASLI ENVER

Tri godine je bila u braku s kolegom Birkanom Sokulluom. Nakon razvoda se radeći na filmu „Brate moj“zaljubila u glumca i muzičara Murata Boza. Da je sretno zaljubljena, objavila je fanovima u februaru prošle godine, no, sreća je trajala do prije nekoliko mjeseci kada su svi mediji u turskoj objavili kako je Murat ostavio Asli nakon tri godine veze.

Image result for asli enver murat

Murat i Asli Enver: Iznenadni prekid

Umjesto da razgovaraju o ozbiljnosti svoje veze, i vjenčanju koje je, pisali su turski mediji, bilo planirano za ljeto ove godine, Murat joj je saopćio da brak nije za njega, te je pobjegao u Miami i navodno, promijenio broj telefona. Za to vrijeme Asli se odselila iz zajedničkog stana.

– Vijesti o rastanku su istinite. O tome ću pričati prvi i posljednji put. Asli je meni veoma draga osoba. Priča se svašta, ali to su stvari koje trebaju ostati između nas dvoje – rekao je Boz o prekidu. O razlozima prekida mnogo se spekuliralo, najglasnije su bile priče kako je za sve kriva Muratova nespremnost da zasnuje porodicu, kao i glumicini česti ljubomorni ispadi.

Asli nije željela komentirati prekid, no objasnila je kako je bole neistine koje u tabloidima čita o sebi.

Image result for asli enver murat

FAHRYJE EVCEN

I danas se priča o raskošnom vjenčanju Fahryje Evcen i Buraka Ozcivita koje je upriličeno u raskošnoj vili na Bosforu „Sait Halim –paša Jalisi“. O tom danu za naš magazin je govorio i priznati turski modni dizajner Raşit Bağzıbağlı koji je kreirao vjenčanicu za mladu, otkrivši nam kako su svi zaplakali kad je Fahryje pred mladoženju izvela majka. Ubrzo su stekli status zlatnog turskog para, kojeg su paparazzi pratili u stopu. I ubrzo, bajku su narušila šuškanja o krizi u braku. Kao razloge turski mediji su navodili depresiju u koju je zapao Burak, kao i njegovu saradnju s rumunskom pjevačicom Innom.

Image result for fahriye evcen burak ozcivit

Fahryje i Burak su se vjenčali u raskošnoj vili na Bosforu

Image result for fahriye evcen burak ozcivit

U aprilu je popularni Bali beg snimio duet s Innom za potrebe reklame. Turski mediji su pisali kako Burakovoj supruzi navodno smeta što mu pripreme, kao i instrukcije koje je davao Rumunjki da što brže savlada tekst na turskom, uzimale sve više i više vremena. Oboje su glasine o razvodu demantirali romantičnim putovanjem  u južnu Afriku. Ali, znate kako kažu, gdje ima dima ima i vatre. Sad za sad je mirno u domu Fahryje i Buraka.

MERYEM UZERLI

I dok su brojne novine u Turskoj 2013. godine isčekivale datum vjenčanja Meryem Uzerli i Cana Atesa, novinarka Aisha Arman je samo jednom objavom na svom Twitter profilu raspršila i zadnju nadu da bi se taj čin u skorijoj budućnosti mogao dogoditi. Naime, Aisha, koja je s televizijskom Hurem radila intervju u jednom od istanbulskih hamama, u vrijeme dok je Meryem snimala sagu o Sulejmanu Veličanstvenom, 2013.godine je otputovala za Berlin, kako bi se još jednom susrela s popularnom glumicom.

Image result for meryem uzerli aishaIsčekujući lijepe vijesti o njenom oporavku u jednoj njemačkoj klinici, u koju je prije nekoliko mjeseci smještena zbog psihičke iscrpljenosti i takozvanog sindroma izgaranja, Aisha je od Uzerli dobila drugu, možda i ljepšu informaciju. Naime, 30-godišnja Meryem je trudna četiri mjeseca. Otac djeteta je Can Ates, Turčin, dobro poznat u poslovnim krugovima, ne samo Istanbula već i šire, s kojim je bila u ozbiljnoj vezi.

Image result for meryem uzerli aisha

Zbog iscrpljenosti i ljubavnih problema napustila je seriju “Sulejman Veličanstveni”

– Saznala sam nevjerovatne stvari, riječ je o puno ozbiljnijim stvarima nego što smo pretpostavljali. Najviše me šokiralo to što sam otkrila da je Meryem trudna. U četvrtom je mjesecu. U isto je vrijeme sretna, ali i uzrujana. Pokušava ostati jaka. Priprema se da postane samohrana majka – objavila je novinarka.

Image result for meryem uzerli can ates

Can i Meryem: Svako je otišao na svoju stranu

Tada je svijetu postalo jasno, što je kasnije Meryem ispričala javno; njena ljubav s Canom nije ličila na bajku. Kad su joj u Turskoj dodjeljivali nagradu za najbolju glumicu ona je nakon toga ušla u svoju hotelsku sobu i pokušala se ubiti. Za to vrijeme mediji i publika su komentirali i zavidjeli na Meryeminoj slavi, statusu i životu koji vodi. Za njih ona je imala sve; novac, popularnost i bogatog zaručnika. Međutim, u raskošnoj hotelskoj sobi jedna žena je vodila bitku života, u suzama je saznala da ona zapravo nema ljubav kakvu je mislila da ima, i da slava i novac zapravo ne znače ništa.

Related image

Image result for meryem uzerli lara

Meryem s kćerkom Larom

Umjesto da bude sretan zbog vijesti da će postati otac, Can je od Meryem u periodu kad se u berlinskoj klinici liječila od psihičke i fizičke iscrpljenosti zbog koje je i napustila seriju „Sulejman Veličanstveni“, izričito tražio da abortira. Odbila je, prekinula sve kontakte s njim i danas odgaja sama kćerkicu Laru koja već ima četiri godine.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti