Monica Lewinsky, bivša Clintnova ljubavnica: Prekinula intervju zbog pitanja o njemu

Piše: Redakcija

Lewinsky, danas aktivistica koja se posvetila borbi protiv zlostavljanja na internetu, sinoć je trebala dati intervju za izraelsku televiziju u Jeruzalemu, no pošto joj je novinarka postavila prvo pitanje o tome očekuje li još uvijek i lično izvinjenje Billa Clintona, ljutito je ustala i napustila pozornicu, pišu izraelski mediji. 

– Nedavno je u intervjuu za NBC bivši predsjednik Bill Clinton reagirao prilično gnjevno kada su ga upitali je li vam se ikada lično izvinio. Očekujete li vi još uvijek izvinjenj, lično izvinjenje? – upitala ju je novinarka Jonit Levi. 

– Žao mi je, ali ovo neće ići – kazala je Lewinsky (45), sišavši potom s bine. 

Pogledajte na linku ispod:

Prije nešto više od 20 godina bila je pripravnica u Bijeloj kući, a postala je poznata nakon afere s Clintonom. 

Nakon prekida intervjua na Twitteru je objasnila da je prethodno jasno dogovoreno o čemu će se u intervjuu razgovarati, a o čemu neće.

– Isto mi je pitanje voditeljica postavila i dan ranije. Rekla sam joj da ono prelazi sve granice, a kad mi ga je sutradan ponovno postavila na pozornici, očigledno ne poštujući naš dogovor, postalo mi je jasno da sam prevarena – tvitala je Lewinsky. 

Clinton je u intervjuu u junu kazao da nikada nakon afere više nije lično razgovarao s Monikom Lewinsky, no da je “javno, i ne samo jedanput, kazao da mu je vrlo žao”, prenosi Hina.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti