Nakon optužbi da je silovala maloljetnika, Asia Argento u novim problemima

Piše: Redakcija

CNN je odlučio da neće prikazati serijal “Anthony Bourdain: Parts Unknown” u kojem je učestvovala glumica Asia Argento.

Ona se pojavljuje u dvije epizode serijala, a u ostalima je potpisana kao redateljica. Odluka je donesena nakon što je Argento optužena za silovanje maloljetnika.

– Zbog nedavnih saznanja oAsiji Argento CNN je odlučio prekinuti s emitiranjem serijala u koji je ona uključena – objavili su.

Argento, jedna od začetnica MeToo pokreta i prvih glumica koje su optužile Harveya Weinsteina za silovanje, optužena je da je napila mladog glumca Jimmyja Bennetta i seksualno ga iskoristila. 

Prema onome što je Bennett ispričao, kad je imao 17 godina, Argento ga je častila šampanjcem prije nego što su spavali zajedno. Tokom godina dala mu je 380.000 dolara u zamjenu za njegovu šutnju, a prepustio joj je i autorska prava na fotografije koje je snimio kad su bili skupa u krevetu. Prema posljednjim medijskim napisima, novac je Bennettu isplatio upravo Bourdain.

Iako su zajedno optuživale Weinsteina za zlostavljanje, glumica Rose McGowan objavila je da je njena partnerica Rain Dove osoba koja je medijima proslijedila poruke u kojima Argento priznaje da je spavala s tada 17-godišnjim Bennettom.

Argento je 1999. godine napisala i režirala film Scarlet Diva (Porno diva), u kojem se nalazi šokantna scena seksualnog napada. Nakon što su ove sedmice brojne glumice istupile i otkrile šta su doživljavale od strane producenta Harveyja Weinsteina, Asia je odlučila priznati da je scena prikaz onoga što se zaista dogodilo između nje i njega dvije godine ranije. 

– U filmu sam pobjegla. U stvarnosti nisam – otkrila je Argento.

Ispričala je da joj je Weinstein podigao suknju i počeo je oralno zadovoljavati protiv njene volje, a ona nije mogla pobjeći jer je bila slabija od njega.

– Nije htio stati, bila je to noćna mora – rekla je.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti