Prvi dan škole: Evo šta učiteljice savjetuju roditeljima

Piše: Redakcija

Ukoliko ste oboje zaposleni roditelji, svakako se pokušajte organizovati tako da barem jedan od vas otprati vašeg prvačića u školu, ako već ne možete oboje biti s njime. Pobrinite se da dijete na prvi dan škole bude naspavano i odmorno i da pojede zdrav i kvalitetan doručak. 

Dijete treba obući jednostavno i uredno. Odaberite odjeću prikladno vremenskim prilikama, ali u kojoj se dijete osjeća ugodno. Svečano oblačenje kojim bi se isticalo bogatstvo i materijalna nadmoć nisu za preporučiti.

Kad dijete dovedete pred školu pričekajte upute učiteljice ili osobe koja će biti dočekati prvačiće.

Nakon svečane priredba doći će vrijeme da se oprostite i ostavite dijete u učionici. Obećajte mu prije rastanka da ga na povratku iz škole vodite na sladoled ili neko omiljeno mjesto. Tako će se dijete veseliti i školi i povratku kući.

Posebno na ovaj dan dajte djetetu do znanja koliko ga volite. Zagrlite ga ili dogovorite neki tajni znak opraštanja.

Ne pretjerujte s fotografijama. Razumljivo je da želite imati savršenu fotografiju prvog dana školovanja, ali neki su roditelji u stanju prekidati i upoznavanje učiteljice s djecom kako bi „napravili“ još samo jednu sliku.

Prvi dan nove školske godine nije nalik drugim danima, posebno u prvome razredu. Nakon svečane priredbe, održava se i zajednički sastanak sve djece i roditelja. Za tom zajedničkom sastanku učiteljica će se kratko predstaviti i dati osnovne informacije za sutrašnji, prvi pravi nastavni dan.

Ujedno će zakazati drugi roditeljski sastanak samo za roditelje na kojem će detaljno iznijeti plan i program rada u prvom razredu. Na tom će sastanu biti prilike da se predstavite i upoznate roditelje drugih učenika. Vidjet ćete da niste jedini istovremeno sretni i preplašeni.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti