Danas počinje 24. Sarajevo Film Festival

Piše: Redakcija

Svečanim prijemom i ceremonijom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo gdje je smješten Festivalski trg danas će biti otvoren 24. Sarajevo Film Festival u sklopu kojeg će narednih osam dana biti prikazano 266 filmova iz 52 zemlje svijeta.

Uloga domaćina svečane ceremonije otvaranja SFF-a ove godine pripala je bh. glumcu Albanu Ukaju. Festival će otvoriti film “Hladni rat” oskarovca Pawela Pwlikowskog koji je oduševio i kritiku i publiku u Cannesu gdje je ove godine dobio nagradu za najbolju režiju.

Sarajevo Film Festival je iz godine u godinu sve posjećeniji i zanimljiviji ljubiteljima sedme umjetnosti iz cijelog svijeta. Crvenim tepihom će i ove godine prošetati brojne bh., regionalne i svjetske zvijezde koje su već stigle u glavni grad BiH. Osim Pawlikowskog u Sarajevo stiže i dvostruki oskarovac Asghar Farhadi koji predsjedava žirijem Takmičarskog programa i turski reditelj Nuri Bilge Ceylan.

Bogat i raznovrstan program

Na 24. Sarajevo Film Festivalu bit će prikazan rekordan broj filmova, a već sada možemo govoriti o rasprodanim projekcijama. Osim toga, očekuje se dolazak rekordnog broja gostiju. Prema podacima s online stranica za rezervaciju smještaja smještajni kapaciteti u Sarajevu gotovo su popunjeni.

Publika će projekcije filmova 24. SFF-a moći gledati u Narodnom pozorištu, Ljetnom kinu Metalac, KSC Skenderija, u kinima Meeting point i Multiplex Cinema City, ljetnom kinu Novi Grad, MMC kinu Ilidža te Art kinu Kriterion. Pozorište mladih Sarajevo i ove godine je centar Dječijeg programa i programa TeenArena.

Kupovinu ulaznica možete izvršiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala te dolaskom u glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru koji je otvoren od 9 do 22 sata.

Festival će 10. augusta biti otvoren projekcijom filma “Hladni rat” reditelja Pawela Pawlikowskog. Film će biti prikazan u sklopu Open Air programa u okviru kojeg će svi zainteresirani moći pogledati i filmove “Divlji život” reditelja Paula Danoa (subota), “Svi znaju” reditelja Asghara Farhadija (nedjelja), “Kapernaum” rediteljice Nadine Labaki (ponedjeljak), “Dogman” reditelja Mattea Garronea (utorak), “Anđeo” reditelja Luisa Ortega (srijeda), “Sink or swim” reditelja Gillesa Lellouchea  (četvrtak) i “The Spy Who Dumped Me” rediteljice Susanne Fogel (petak).

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti