Trka/šetnja za ozdravljenje “Race for the cure” u nedjelju ispred SCC-a

Piše: Redakcija

 Više od 8500 hiljada građana iz 70 bosanskohercegovačkih gradova i mjesta i ove će godine slaviti život na ulicama Sarajeva. Dvanaesta Trka/šetnja za ozdravljenje “Race for the cure” bit će održana 29. septembra ispred Sarajevo City Centra u 11 sati. Ukazat ćemo na potrebu redovnih pregleda, a sva sredstva skupljena od registracija utrošit će se za besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje i paketiće “prve pomoći” za svaku novooperisanu ženu u BiH.

I ove godine pripremili smo brojne sadržaje za učenike: Kids korner u organizaciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar, nagrade za najuspješnije trkače, aerobik, zumba, kutak sa zdravom hranom, savjeti stručnjaka o važnosti preventivnih pregleda, pokloni naših partnera. Dolazak na ovogodišnji “Race for the Cure” potvrdili su i predstavnici diplomatskog kora i ličnosti iz javnog života naše zemlje. Specijalni muzički gost bit će popularni mladi pjevač Mirza Selimović.

Registracija košta simboličnih 10 KM, za koje građani dobiju majicu i pravo da učestvuju na ovom događaju. Građani se mogu registrirati i u subotu 28. septembra ispred Sarajevo City Centra i BBI Centra te u Ferhadiji kod Ekonomskog fakulteta i na Dobrinji kao i na sam dan događaja ispred SCC-a. Registraciju možete obaviti i online putem sistema www.kupikartu.ba.

Na isti dan trka će biti održana u još 15 evropskih gradova gdje će stotine hiljada ljudi trčati/šetati za život.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti