U sarajevskoj Vijećnici održan Think pink Party uoči šetnje za ozdravljenje Race for the Cure

Piše: Redakcija

 

Sinoć je u sarajevskoj Vijećnici održan je “Think pink Party” kako bi se skrenula pažnja na važnost rada Udruženja “Think pink – zajedno smo jedno”. Parti je održan uoči šetnje za ozdravljenje „Race for the Cure“. Ovo je bila prilika da se što veći broj društveno odgovornih kompanija, institucija i pojedinaca uključi u brojne aktivnosti koje Udruženje provodi. 

Između ostalih sinoć je imala priliku i da se obrati Nela Hasić, regionalna direktorica “Think pink – zajedno smo jedno”.

– Trenutno se korisnici naših programa, broje na hiljade mladih, zdravih, bolesnih, muskaraca i žena. Došli smo do trenutka gdje ne možemo nastaviti bez vaše pomoći. A vaša pomoć znači: da će svaka žena dobiti besplatni pregled, da će svaka mlada žena biti edukovana o važnosti ranog otkrivanja, da će pakitić prve pomoći i dalje dobijati svaka žena nakon operacije i da će svaka žena, uključujući i svaku od nas koje smo ovdje , znati da nije sama – onda kada je teško. Zato se nadamo da će svako od vas, nakon ove večeri pronaći naćina da da svoju podršku našem projektu.

Svim prisutnim u sarajevskoj Vijećnici obratio se i gradonačelnik Abdulah Skaka.

– Grad Sarajevo nastavlja podržavati plemenitu i značajnu misiju Udruženja, koja je od izuzetne važnosti u širenju svijesti o karcinomu dojke i zdravlju žena. Trebaju nam sistemska rješenja, ali nam treba i ovakav građanski aktivizam. Žena je stub zdrave porodice i zdravog društva.

Na samom početku sinoćnjeg eventa prikazan je i dokumentarni film o ženama koje su preživjela karcinom dojke. Aida Koristović, Duška Amidžić i Lejla Hasanbegović predstavljaju  hiljade žena koje prolaze kroz slične životne situacije. Ove priče  predstavljaju borbu, pobjedu, ali i insistiranje za pravovremenom dijagnozom, svakim dostupnom tretmanom i jednakim pravom na život i zdravlje za sve.

Specijalna gošća večeri bila je Tijana Dapčević.

Trka/šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” kruna svih dešavanja Udruženja Think pink – zajedeno smo jedno bit će održana 29. Septembra u 11 sati ispred Sarajevo City Centra.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti