Bezbjedno uklonite tetovaže i permanet obrve

Piše: Redakcija

Nezadovoljni ste izgledom svojih permanent obrva ili ste se pokajali zbog tetovaže koju ste uradili? Sada postoji rješenje za vas. Sasvim bezbjedno uklonite tetovaže i permanent obrve ND:YAG Q-SWITCHED laserom, no, prije nego što se odlučite za ovaj korak vodite računa o šest važnih činjenica

 

Činjenica broj 1

PIGMENT KOŽE

Specijalist tretira željenu oblast kože Nd: Yag Q-Switch laserom. Pigment kože u toku obrade upija lasersku zraku i djeluje samo na taj dio kože, te uništava samo pigment gdje se nalazi obojena tvar. Nakon svake procedure, pigment se sve više drobi, što znači da će postepeno nestajati. Ako ispravno koristite laser, neće biti fizičkih povreda kože. Naravno, mi to radimo ispravno.

Činjenica broj 2

PROVOĐENJE POSTUPKA

Postoje privremene kontraindikacije na postupak, naprimjer, trudnoća i dojenje, aktivno sunčanje dvije sedmice prije tretmana i dvije poslije. U tom periodu može se koristiti SPF 50-30. Međutim, postoje ozbiljna ograničenja: prisustvo raka, sklonost kože da formira keloidne ožiljke i individualnu reakciju na laserske zrake. U svim drugim slučajevima, postupak se može sigurno provesti.

Činjenica broj 3

ZNANJE I VJEŠTINE

Efikasnost uklanjanja zavisi od boje pigmenta koji je korišten i na kojoj zoni tijela je urađen. Crno i crveno se uklanjaju bez problema. Malo teže je sa žutom, zelenom i bež bojom. Bit će potrebno više vještine da se takav obrazac dovede do blijedog ili prozirnog stanja. Najčešće se ove tetovaže uklanjaju za naknadno prekrivanje. Ali čak i za takav rezultat morate biti u mogućnosti da radite sa različitim talasnim dužinama, a svaka od njih ima svoje specifičnosti. Tako da apsolutno osnovno znanje nije dovoljno.

Ljudmila provodi jedan od tretmana

Činjenica broj 4

MODERNI LASERI

Nauka se kreće naprijed, pa stoga i tehnologija. Moderni laseri s dobrom specijalističkom rukom ne oštećuju kožu, ne ostavljaju ožiljke i druge nepravilnosti. Ali, budući da svako ima drugačiji prag bola, specijalisti koriste anestetike prilikom uklanjanja, ili led. Tako da bi tretman bio maksimalno bezbolan.

Činjenica broj 5

VRIJEME POSTUPKA

Laser je vrlo brz stroj, koji proizvodi nekoliko treptaja u sekundi, tako da vrijeme postupka zavisi od površine pigmenta koji treba ukloniti. Tretman može trajati nekoliko minuta ili jedan sat. Svaki slučaj je individualan. Broj potrebnih sesija i interval između njih određuje samo specijalist. On može trajati od šest sedmica do tri mjeseca, na osnovu prikupljene historije i odgovora organizma na proceduru.

Činjenica broj 6

ODRŽAVANJE

Za kraj trebate znati da ćete morati slijediti nekoliko pravila; tokom prve dvije sedmice se ne trebate sunčati niti ići u saunu. Kožu, također, ne smijete izlagati naporima, kao ni koristiti piling i druge načine oštećenja površine dermisa. Morat ćete koristiti kreme “Bepanten” ili “Panthenol”, kako biste zaštitili dio kože na kojem ste provodili laserski tretman. Nakon tretmana desi se da crvenilo ostane nekoliko dana, ali nije mnogo bolno i neće vam štetiti.

Tretmanu laserskog uklanjanja tetovaža i permanent obrva možete se podvrgnuti i vi, i to s popustom od 50 %. Vaučer s popustom možete ostvariti samo uz „Azrin“ kupon, koji možete pronaći u našem novom printanom izdanju. Termin je potrebno rezervirati na broj telefona 062/225-224 ili lično u salonu Beauty House by Ljudmila, Safeta Hadžića 66 A, Sarajevo. Kupon važi do 30. septembra 2019. godine.

Pročitajte još