Vikend rezervirajte za pronalazak inspiracije u Sarajevu: Panel s pet uspješnih mladih sportašica

Piše: Redakcija

 

Sve više je djevojaka koje se bave sportovima koji su do sad bili rezervisani za muškarce. Nike je od prošle sezone krenuo sa aktivnom kampanjom gdje su žene u fudbalu – fokus. Na početku ove sezone predstavljeni su dresovi za ženske reprezentacije širom svijeta. Svjetsko fudbalsko prvenstvo za žene, koje se trenutno održava u Fancuskoj razbija mnoge predrasude po pitanju učešća žena u muškim sportovima.

One postižu veoma zapažene rezultate u sportovima koje se bave. Ali se njihov uspjeh ne mjeri isto kao i uspjeh muškaraca u istim sportovima. Zašto je to tako?

NA ovo i još mnoga pitanja o tome kako inspirisati mlade djevojke i žene da se „pokrenu“ i bave sportom možete čuti od djevojaka koje iza sebe imaju sjajne rezultate. Cilj panela je insiprisati mlade djevojke i žene da se „pokrenu“ i bave sportom.

  • Alma Kamerić, fudbalerka FK Sarajeva
  • Azra Numanović, fudbalerka i sekretarka FK Sarajevo
  • Amina Kajtaz, Plivanje
  • Milica Budimir, Fitness
  • Amila Avdukić, Cross Fit

I naravno, priču će voditi Erna Saljević – djevojka kojoj je sportski duh motivacija u radu.

Čekamo vas u holu Sarajevo City Centra (Sarajevo), 29.6. od 12h.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti