Frexinet će vas osvojiti od prve kapi!

Piše: Redakcija

Drugi po redu međunarodni sajam ugostiteljstva i ugostiteljske opreme In Horeca, održan u Sarajevu 15. i 16. juna, predstavio je posjetiteljima mnoštvo noviteta iz branše.  Bogatstvo okusa i raznolikost portfolia posebno se isticala na štandu kompanije G3 Spirtis koji su ovom prilikom predstavili novitet iz svog portfolia –  špansko pjenušavo vino Freixenet, koje se po prvi put nalazi na tržištu naše zemlje.

Posebnu atrakciju festivala predstavljala je zanimljiva prezentacija Petra Protića o bogatoj historiji prouzvodnje pjenušaca u Španiji, ali i demostracija “sabrage” tehnike otvaranja, odnosno otvaranja boce pjenušca sabljom.

-Otvaranje pjenušca sabljom nije jednostavna tehnika morate paziti na mnogo faktora. Ja ovo radim preko dvadeset godina i moglo bi se reći da sam profesionalac, ali nikada ne znate da li ćete sabrage izvesti uspješno – Izjavio je Protić nakon uspješnog sabrage-a prisutnima tokom degustacije.

Freixenet pjenušava vina, bogatog i punog okusa dolaze iz podruma nedaleko od katalonske prijestolnice Barcelone. Frexinet je najveći proizvođač sa tradicijom dužom od 150 godina. Višemjesečno a u nekim slučajevima i višegodišnje odležavaje i zrenje Freixenetovih pjenušaca duboko u podzemnim podrumima je vrlo važno za kvalitet. U svakom trenutku ispod zgrada Freixeneta leži oko 100 milijuna boca. Freixenet pjenušci većinom su spravljeni od tri autohtone sorte, Xarello, Parelleda i Macabeo. Freixenet pjenušci prodaju se u 150 zemalja a na našem tržištu nalaze se dvije najpopularnije marke. Carta Nevada, rađena je klasičnom metodom vrenja u boci. Blago žućkaste boje, savršene bistrine, postojanog perlanja i pjene, ovaj pjenušac će vam sigurno, jednom kad ga kušate postati omiljeni. Cordon Negro spada u red najpopularnijih Frexinet pjenušaca. Prepoznatljiva crna boca daju mu dašak misterije. Nastaje tradicionalnim odležavanjem u boci od 18 do 24 mjeseca. Klasični brut, Cardon Negro će vas osvojiti punim i bogatim okusom.

Čak i ako niste vrsni poznavalac pjenušaca, odlučite li se za bilo koji Freixenet pjenušac nećete pogriješiti. Carta Nevada i Cordon Negro spadaju u red najukusnijih od prvog mjehurića.

Pročitajte još