Fotografiju influenserice Carol u abayi Belme Tvico na Instagramu objavio jedan od najpoznatijih dizajnera svijeta Riccardo Tisci

Piše: Redakcija

Sve češće kreacije bh. renomirane dizajnerice Belme Tvico biraju svjetski poznati influenseri i modeli pa je tako nova objava magične Carol na Instagram profilu upravo u Belminoj abayi. Carol je u Egiptu pozirala pored italijanskog modnog maga, kreativnog direktora Burberyja koji je dugo godina bio okosnica Givenchyja, Riccarda Tiscija.

Belmine kreacije Carol, koja je muza i broj jedan fotografa u svijetu mode Merta Alasa, odabrala je u sklopu showrooma koji je upriličen prošle godine za vrijeme održavanja Pariske sedmice mode.
 
– Ona  je veoma karizmatična osoba i potpuno je jasno zašto je za muzu biraju najistaknutiji svjetski modni djelatnici. Riječ je o toploj i blagoj, ali i osobi jake i pozitivne energije, koja je idealan izbor za moje abaye. Carol jeodabrala nekoliko modela koje rado nosi, ali pozirajuć ipored kreatora koji potpisuje Met Gala toaleteBeyonce, Madonne ili vjenčanicu Kim Kardashian, pokazala je koliko cijeni ono što radim i veoma sam jojzahvalna na tome. Još ponosnijom me čini činjenica da je i sam italijanski modni čarobnjak  Tisci na svom Instaprofilu objavio fotografije Carol u abayi – istaknula je Belma Tvico.
 
 
Istovremeno s objavama svjetskih modnih djelatnika fotografiranih na afričkom kontinentu, u Belminoj kreaciji iz kolekcije proljeće-ljeto 2019. godine u Istanbulu je  pozirala najpoznatija bh. manekenka i humanitarna djelatnica Amra Džeko. Baš kao i Carol uz mogućnost da bira kreacije brojnih svjetski poznatih brendova naša Amra nerijetko nosi Belma Tvico komade i ponosno ih promovira na društvenim mrežama. Belmine abaye je na showoomu odabrala i stilistica, model i glumica Yuliana koja živi i radi u Parizu.
 

Abaye i modelikolekcije proljeće/ ljeto 2019.  izloženi su u Belminom studiju (Telali7). 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti