Pripremite se za novu sezonu s AVON kozmetikom: 30 narandži u jednoj bočici

Piše: Redakcija

U opuštenoj atmosferi predsjedničkog apartmana hotela Radon Plaza u Sarajevu, brojni pripadnici sedme sile imali su priliku upoznati novitete koje je kompanija Avon predstavila ovog mjeseca i na bosanskohercegovačkom tržištu.

Zvanice su imale priliku da se upoznaju sa djelotvornim svojstvima vitamina C koji se nalazi u novom Anew Vitamin C serumu kao i sa anticelulitnim tretmanom kompanije Avon.

“Željeli smo pružiti pravi njegujući tretman svim damama koje brinu o svojoj koži i naravno vole Avon, zato je novi serum koji sadrži vitamin C pravi odabir. A kada se pobrinemo o koži lica, vrijeme je da posvetimo i pažnju koži tijela jer uskoro kreće sezona kratkih haljinica, šorceva i kupaćih kostima. Svaka dama želi izgledati najbolje moguće u periodu ljeta i celulit je nešto što nam svima zadaje glavobolje. Djelotvorni Avon Boost&Burn anticelulitni losion osiguraće prave rezultate čak i u kratkom periodu.” istaknula je Šejla Korjenić PR specijalista Avon Cosmetics Bosna i Hercegovina.

Na koji način funkcionišu kozmetički preparati koji sadrže vitamin C?

Vitamin C je sastojak sa posebnim zaduženjem, a tu je i mnoštvo drugih zadataka koje on može da obavi. Kao prvo, on djeluje kao snažni antioksidans. Šta to znači u praksi? Bori se protiv slobodnih radikala, sprečava oštećenje ćelija i starenje kože. Zbog svojih korisnih svojstava on osnažuje krvne sudove, doprinosi njihovoj elastičnosti i ubrzava proces zaliječenja. Takva svojstva naročito su dragocijena za dame sa krhkim ili proširenim kapilarima, koje su sklone eritemu (crvenilu kože) i kuperoznoj koži, baš kao i onima koje muku muče, recimo, sa aknama.

Medicinski su dokazana i svojstva vitamina C u borbi protiv bora. Za mnoge žene on je veoma važan faktor budući da posvjetljuje mijesta na kojima je došlo do promjene u pigmentaciji kože, ublažava iritacije kože i bori se protiv njene dehidratacije time što stimuliše sintezu keramida potrebnog za zadržavanje vode.

Zanimljivo je istaći i to da vitamin C obavlja, takođe, i ulogu UV filtera – što, svakako, nije i celokupan spektar njegovih mogućnosti!

Kozmetički preparati sa vitaminom C: kome su namijenjeni?

Na ovo pitanje moguć je samo jedan odgovor – svima. Ovaj dragocijeni revitalizirajući sastojak donosi koristi sasvim malim djevojčicama, adolescentkinjama, 30-godišnjim ženama, baš kao i ženama u zreloj životnoj dobi.

Sasvim je jasno da izbor preparata za njegu ljepote treba prilagoditi potrebama kože, koje su kod svakog od nas različite, pa, opet, postoji jedan zajednički imenitelj, kao što su krema ili serum sa vitaminom C koje mogu podjednako nanositi i majka i kćerka.

Anew Vitamin C: tako moćan!

Serum Anew Vitamin C predstavlja sasvim novi proizvod sa dokazanom i potvrđenom učinkovitošću. 99% žena koje su isprobale ovaj proizvod potvrdile su postizanje efekta posvjetljenja kože zahvaljujući koncentraciji od 10% vitamina C u jedinstvenoj, patentiranoj formuli.

Zbog čega je serum toliko poseban? Prije svega, zato što njegovi sastojci ostaju aktivni i djelotvorni od prvog pa sve do posljednjeg korišćenja.

Efekat posvjetljene, glađe i podmlađene kože dostiže se već nakon prve upotrebe. Nakon 2 sedmice tvoja koža će izgledati mlađe, punije i imaće glađu strukturu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti