Kozmetika Afrodita je otkrila potpuni kod ljepote

Piše: Redakcija

U savremenom ambijentu Plaza Event Centra u Zagrebu, kozmetika Afrodita je, 20. februara predstavila svoju novu liniju za njegu lica, Perfect Code Afrodita Professional, kojom nadmašuje već poznate koncepte pomlađivanja. Perfect Code predstavlja potpuni kod ljepote primjeren svakoj koži; s potpunim formulacijama biomimetičkih peptida djeluje neposredno na ćelije kože, potiče ih na obnavljanje i tako poboljšava vlastito djelovanje dermalnog sloja kože.

Peptidi, »naj« sastojak u kozmetičkoj industriji, predstavljaju globalan napredak u kozmetičkom tretmanu kože. U liniji za njegu lica Perfect Code moćna kombinacija četiri biomimetička peptida i bio-aktivnog enzima omogućuje četiri mehanizma djelovanja:

  • kao »punilo« bore (eng. »wrinkle filler«)
  • kao pokretač ćelija da se brže obnavljaju i da se ponašaju kao mlađe
  • kao pokretač prirodne obrambene funkcije kože, koja istovremeno štiti od štetnih faktora iz okoline
  • efekt »kroz noć preporođene kože« s naglaskom na ujednačenom tenu i smanjenju reljefnih nepravilnosti

Prva dama Kozmetike Afrodita, Danica Zorin Mijošek sa sinom Ivom Mijošekom, direktorom programa Afrodita Professional, izrazila je izuzetno zadovoljstvo činjenicom da je Afrodita Professional prepoznata kao kvalitetna i inovativna robna marka u očima sve većeg broja korisnika profesionalne kozmetike.

Učinkovitost svake od komponenti linije Perfect Code podržava kliničke i neovisne in vivo i in vitro studije. Više o samim proizvodima, rekla je Mojca Hernaus, profesionalna savjetnica Kozmetike Afrodita za profesionalnu njegu.

 

– Ovo je linija koja se može početi koristiti nakon 25. godine života. Maska je idealna za korištenje jednom do dva puta sedmično, a posebno ako radite u zatvorenom prostoru. Kompjuter, suhi zrak od klime i grijanja, sve to utječe na našu kožu i treba je nahraniti, nebitno o tome koliko godina imate. Za žene od 35 godina bih prvo rekla da koriste Esencu i masku, od 45. godine definitivno sva tri proizvoda i Filler-Drops koji se nanosi direktno na mjesta na kojima su se stvorile bore.

Svaki od proizvoda Perfect Code primjeren je za samostalnu upotrebu, a u međusobnoj sinergiji ova tri proizvoda predstavljaju potpuni kod ljepote po mjeri svake kože.

Prva dama Kozmetike Afrodita, Danica Zorin Mijošek sa sinom Ivom Mijošekom

Daniela Trbović i Mojca Hernaus

Zvončica Vucković

Pročitajte još