Lisca vas savjetuje kako da izaberete pravu veličinu grudnjaka

Piše: Redakcija

 

Prilikom kupovine grudnjaka najbitnije je da izaberete pravu veličinu kako biste bili zadovoljni i osjećali se ugodno. Lisca  vas poziva da dođete u prodajne objekte širom BiH i isprobate koju veličinu grudnjaka trebate. Ljubazno osoblje će vam pomoći kako bi odabrali pravi proizvod za vas, a pri tom ćete se osjećati  ugodno i lijepo.

U nastavku vam donosimo Lisca savjete kako da odredite svoju veličinu.

Prije svega, treba da odredimo osnovnu veličinu, koja se temelji na podprsnom opsegu B. Veličinu mjerimo preko leđa u visini leđnog izreza i naprijed ispod grudnog nabora. Tako dobijemo osnovne veličine: 65, 70, 75, 80, 85… Određene su tako da odgovaraju i opsegu dva centimetra manjem i dva centimetra većem od označenog. To znači da, naprimjer veličina 80 odgovara izmjerenom opsegu 78-82 centimetra ispod grudi.

Potom izmjerimo grudni opseg A. Krojački metar postavimo preko leđa u visini leđnog izreza (na mjestu gdje se grudnjak obično zakopčava) pa preko grudi do grudne kosti (do udubine među grudima). Tu mjeru potom uporedimo s ranije izmjerenim opsegom ispod grudi:

– ako je grudni opseg veći od potprsnog opsega za 12-14 centimetara, vjerojatno odgovaraju košarice A

– ako je veći za 14-16 centimetara, to su košarice B

– ako je veći za 16-18 centimetara, to su košarice C

– ako je veći za 18-20 centimetara, to su košarice D

– ako je veći za 20-22 centimetara, to su košarice E

– ako je veći za 22-24 centimetara, to su košarice F

Pročitajte još