Merkur BH osiguranje pod novim nazivom Vienna osiguranje

Piše: Redakcija

Vienna osiguranje naziv je pod kojim će Merkur BH osiguranje od sada poslovati na tržištu Bosne i Hercegovine. Uprava kompanije koja je jedna od vodećih u segmentu životnih osiguranja u našoj zemlji, u petak je ozvaničila početak nove ere u poslovanju pred brojnim zvanicama, klijentima, predstavnicima medija i partnerskim kompanijama u prekrasnom ambijentu sarajevske Vijećnice.

Uz novi naziv, sadržajni i vizuelni rebrending, Vienna osiguranje je okončala proces integracije u Vienna Insurance Group – najveću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja u preko 50  kompanija širom svijeta te preko 25.000 zaposlenih bilježi godišnji premijski prihodi veći od devet milijardi eura.

– Sretna sam da su naši dosadašnji uspjesi prepoznati i u internacionalnim okvirima te nagrađeni na način kako smo sebi i našim klijentima samo mogli poželjeti. Naime, pridruživanje timu najboljih, grupaciji VIG koja je sinonim stabilnosti i stručnosti u pružanju finansijske zaštite od rizika, je garant našeg još uspješnijeg poslovanja u budućnosti. Uz višestoljetnu tradiciju i ekspertizu naše matične kompanije sa sjedištem u Beču te uz već postojeću poslovnu orijentaciju kojom pomjeramo shvatanje života na viši nivo, nudeći različite usluge tokom cijelog trajanja osiguranja, našim osiguranicima želimo učiniti dostupnim što veći broj proizvoda kreiranih u skladu sa evropskim i svjetskim standardima – kazala je Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja u Bosni i Hercegovini.

Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja u Bosni i Hercegovini

Vienna osiguranje nastavlja svoje poslovanje nepromijenjeno tj. kao samostalna kompanija na tržištu Bosne i Hercegovine, prisutna na istim lokacija kao i do sada te identične organizacione i kadrovske strukture. Također, zadržavajući fokus na podsticanju prevencije i izgradnje zdravog životnog stila, ostao je nepromijenjen i dosadašnji slogan kompanije “Danas za Vaše sutra”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti