Mladenka Sarajlić: Obrve nikad nisu bile važnije, pravilno ih oblikujte i njegujte

Piše: Redakcija

Tanka je linija između savršenih obrva i obrva s milion grešaka. Neke dame, baš kao i kod frizure,  slijepo prate trendove a ne vlastite crte lice, neprecizno čupaju ili odu u krajnost pa čupaju dok obrve ne postanu tanka linija. Obrve nikada nisu bile bitne kao posljednjih nekoliko sezona. Koliko pažnje se poklanja njezi kože lica, u beauty industriji praktično se poklanja i njezi i pravilnom oblikovanju obrva. Tanke obrve su dominirale u prošlosti, sada su međutim, poželjne prirodne i guste obrve kakve imaju slavne osobe kao što su: Cara Delavigne, Selena Gomez ili Kim Kardashian. Kako svaka od nas ima drugačije obrve, fizionomiju lica, ali i svoje želje za određeni oblik, razgovarali smo s Mladenkom Sarajlić, vlasnicom Beauty centra Mladenka iz Žepča. Po zanimanju je microblading artist i vizažist, također i edukator i ambasador prestižnog Reviderma.

-Obrve se ne trebaju oblikovati svaki dan jer one imaju svoj period rasta. Moja preporuka je svakih 10-15 dana, najbolje da ih uvijek oblikujete u istom vremenskom razmaku. Prirodne obrve se njeguju ricinusovim uljem koje potiče rast novih dlačica. Kontinuirano korištenje dovodi do poboljšanja gustoće obrva.Također, bitno je znati da se obrve tretiraju kao i dlake na glavi pa prilikom čišćenja lica i skidanja makeup-a detaljno očistite i isperite obrve jer se makeup, prašina i druge čestice zadržavaju na korijenu prirodnih dlačica – kaže Mladenka za „Azru“ i otkriva da li će permanentni make-up i dalje biti najpopularniji tretman kojem ne mogu odoljeti žene praktično svih dobi.

 -I dalje, MICROBLADING zauzima vodeće mjesto u svijetu polutrajne i trajne šminke. Također, kombinacija microbladinga i mašinice za tatoo obrva, gdje se uz microblading dodaje ‘shading’, odnosno, sjena iscrtanim dlačicama. Također, popularne su puder obrve, koje se rade samo mašinicom, gdje se posebnom tehnikom aplicira boja pod kožu – govori ona.

Osim japanskog iscrtavanja obrva, popularna je i kombinacija bojenja obrva, oblikovanja voskom i čupanja koncem.

Mladenka je riješila i dilemu mnogih; kako tanke i beživotne obrve pretvoriti u lijepo oblikovane.

-Kod izuzetno tankih i rijetkih obrva prvo se treba primijeniti kućna njega ricinusovim uljem. Ukoliko se ne pokaže nikakvo poboljšanje u naredna, dva ili tri mjeseca, microblading je trajnije rješenje.

Ako djevojke ipak nisu spremne za taj korak, onda im preporučujem dobru olovku ili gel za iscrtavanje obrva i salonsko farbanje i njihovo oblikovanje. Mada smatram da je potrebna i vještina da biste znali sami sebi crtati obrve, tako da je microblading definitivno moj prijedlog broj jedan. Osim što ćete dobiti savršeno definirane obrve, promijenit ćete i cjelokupni izraz lica. Lice izgleda svježije, vedrije i svakako mekše sa pravilno urađenom formom obrva.



Šta je Microblading tehnika

Popunjavanje i iscrtavanje obrva koje daje obrvama punoću i prirodan oblik bez dodatnog iscrtavanja i sjenčanja olovkom. Velika razlika između japanske metode i microbladinga čini oštrica odnosno “nožić” koji daje puno prirodniji efekt. Iscrtane dlačice su mnogo tanje, a samim tim i prirodnije.



Slika 1 – Prirodne obrve bez definicije oblika i volumena Slika 2 – Microblading

Slika 1 – Prirodne obrve koje su godina pogrešno oblikovane Slika 2 – Microblading

Slika1 – Prirodno tanke i ravne obrve Slika 2 – Mjerenje pomoću specijalnog šestara i Phibrows aplikacije za simetriju obrva Slika 3 – Microblading

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti