Mersida Hrvat odgovara na pitanje: Ima li efekta aparatić u 37. godini

Piše: Redakcija

Poštovani,

Imam 37 godina, uvijek sam imala lijepo poredane zube, međutim, dvije godine unazad su se počeli kriviti i raspored se promijenio. Zbog čega se to desilo? Voljela bih staviti aparatić, ali ne znam koliko će imati efekta u ovim godinama?

Ajla, Sarajevo

Poštovana Ajla,

Postoji više razloga zbog kojih se zubi mogu iskriviti. Navest ćemo Vam neke od njih. Jedan od razloga je gubitak bilo kojih zuba, uglavnom bočnih gdje postojeći zubi migriraju ka slobodnom prostoru, pri tome zauzimajući položaje rotacije i naginjanja. Drugi razlog, ukoliko imate osmice one mogu da vrše lagani pritisak na ostale zube impulsom micanja bez obzira na godine koje pacijent ima. Aparatić je kod Vas i poželjan, nema starosne granice kada je riječ o ortodontskom aparatiću. Novi sistem ortodontske terapije je efikasan u svakoj životnoj dobi.

Mersida Hrvat, stomatologinja

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti