Bakterije ga posebno vole: Tekući sapun i nije tako čist kako mislite

Piše: Redakcija

Mnogi ljudi koriste tekući sapun umjesto onog tvrdog jer smatraju da je on, zbog ambalaže, otporniji na bakterije te da pruža više čistoće.

Međutim, to nije nužno istina. I na bočicama tekućih sapuna itekako se mogu nakupljati bakterije, pogotovo na plastičnim zatvaračima koje pritiskate da izađe sapun. 

To pogotovo vrijedi za bočice za ponovno punjenje.

-Svaka bočica može doći u doticaj s bakterijama kroz okoliš. Može to biti putem prljavih ruku, prljavih krpa za pranje, prljave vode ili čestica u zraku prilikom ponovnog punjenja-rekao je Dan Renner iz kompanije Kutol Products koja proizvodi sredstva za čišćenje za portal Clean Link.

Upravo zbog toga biste trebali redovito prati i bočice za tekući sapun, a pogotovo one koje koristite više puta, ponovno puneći sapun u njih.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti