Četiri jednostavna pravila za savršeno tijelo na plaži

Piše: Redakcija

Da biste se oslobodili nekoliko suvišnih kilograma, ne trebate biti na rigoroznoj dijeti i raditi iscrpljujuće vježbe.

Prateći ova 4 jednostavna pravila, možete izgubiti 3 kg za samo sedam dana, ne radeći skoro ništa.

– Svaki put, prije svakog obroka popijte 2 čaše vode.

Takva količina tekućine 15-ak minuta prije jela ubrzat će vaš metabolizam, hrana će se pravilno prerađivati, ne pretvarajući se u masne naslage.

Pokušajte uvrstiti i toplu vodu s limunom i medom kao prvu stvar koju ćete popiti ujutro, kao najbolji svakodnevni detoks koji možete podariti svom organizmu.

– Konzumiranje kefira s lanenim sjemenom za doručak je u stanju potpuno očistiti crijeva od dugogodišnje sluzi, fekalnih naslaga, parazita, uz potpuno očuvanje crijevne mikroflore.

Ova metoda omogućava brzu normalizaciju težine i sagorijevanje masnih naslaga. Ima pozitivni utjecaj na regulaciju metabolizma.

– Još jedno odlično sredstvo za ubrzanje metabolizma je grejp.

Pojedite pola grejpa prije glavnog obroka za efikasno izgaranje masnoće ili napravite eliksir ljepote i zdravlja s medom i grejpom.

– Za efikasno eliminiranje masnih naslaga i ubrzanje metabolizma, napravite napitak s cimetom i medom.

Prokuhajte 200ml vode. U šoljicu stavite pola kašike cimeta i zalijte prokuhanom vodom te poklopite na pola sata. Kada se voda s cimetom malo ohladi, dodajte 1 kašiku meda.Popijte pola šoljice prije spavanja, a drugu polovicu poklopite i ostavite u hladnjaku do ujutro.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti