Četiri namirnice koje vas čine gladnima

Piše: Redakcija

Svima nam je poznat onaj osjećaj kada jedemo i jedemo, ali se nikako ne možemo zasititi. Hrana treba ublažiti glad, ali neke namirnice djeluju upravo suprotno: čine nas još gladnijima.

Ako krećete na dijetu ili se jednostavno ne želite prejedati i nakon obilnog ručka žudite još za kolačem ili sladoledom, saznajte koju hranu trebate izbjegavati.

Pomfrit
Slasnim prženim krompirićima koji imaju gotovo kultni status među hranom, malo ko može odoljeti. Ukusan su prilog mnogim jelima, a neki ih najradije grickaju same, najčešće uz dodatak kečapa. Ali, ovi ugljikohidrati puni šećera su namirnica koja će vas teško zasititi.

Bijela tjestenina
Zbog obrade u kojoj je lišena vlakana i nekih hranjivih sastojaka, bijela tjestenina je više slatka, ali i manje zdrava hrana. Ona spada u jednostavne ugljikohidrate koji uzrokuju povećanje nivoa glukoze u krvi zbog čega ćete osjećati još veću glad.

Voćni jogurt
Jogurt je odličan izvor kalcija koji održava čvrstoću kostiju, ali ako pojedete onaj s okusom jagode, breskve ili nekog drugog voća, u organizam ćete unijeti puno više šećera nego ovog vrijednog minerala. Zato radije kupite običan jogurt i sami dodajte voće ili orahe i dobit ćete obrok bogat vlaknima i zdravim masnoćama.

Hot dog
Hrenovka u tijestu je mnogima omiljeni brzi obrok, ali koliko god ugodan bio za nepce, toliko je neugodan za probavni sastav. Hot dog je krcat nitratima, konzervansima i natrijem, a kada organizam napunite neprirodnim sastojcima neće dugo biti zadovoljan i vrlo brzo će tražiti još.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti