Zdravlje

Napravite sami: Domaća hidratantna krema za lice sa samo tri sastojka

Ovaj domaća hidratantna krema za lice se sastoji od samo tri sastojka! Da, dobro ste čuli. Tri sastojka. I najbolji dio? Priprema traje nekoliko sekundi. I dok je pripremate – sve miriše…

Ovaj recept za domaću hidratantnu kremu za lice će vas svakodnevno oduševljavati prekrasnim prirodnim mirisom, dok će vam u isto vrijeme vlažiti i liječiti kožu. Jednostavnost nikada nije bila jednostavnija.

Prošli su dani kada smo vjerovali da kozmetički proizvodi trebaju biti kupljeni i skupi, te jako kompliciranog sastava koji vam u stvari može učiniti više zla nego dobra.

Najbolje stvari su uvijek jednostavne, zar ne?

Sastojci:

  • 1/2 šoljice djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 mala kašika tekućeg vitamina E (čuva od starenja i prirodni je konzervans)
  • 5-7 kapi eteričnog ulja lavande (ili po izboru)
Priprema:

Evo šta vam je činiti: jednostavno stavite tekuće kokosovo ulje, vitamin E i ulje lavande u zdjelu. Zatim izmiješajte.

Ako radite ovu kremu dok je hladnije vrijeme, kada kokosovo ulje ima tendenciju da bude tvrdo, morat ćete malo ugrijati kokosovo ulje na sobnu temperaturu, zgnječiti ga viljuškom, te miješalicom pomiješati ove sastojke kako bi se ulja povezala, a vi dobili glatki, kremasti proizvod.

Prebacite ovu jednostavnost u teglicu. Čuvajte dalje od izvora topline i svjetla. Najbolje držati u frižideru kako bi bilo kremasto.

Korištenje i dobrobiti

Koristite ovu hidratantnu kremu ujutro i navečer za lice. Dovoljna je mala količina, a krema traje i traje…

Ako imate masnu kožu, vidjet ćete kako kokosovo ulje osigurava koži savršenu hidrataciju bez masnog osjećaja koji se često zna osjetiti kod kupovnih krema.

Vitamin E pomaže u oporavku od oštećenja i starenja kože, konzervira i pomaže kod opeklina, posjekotina, ožiljaka, itd., a o dobrobitima lavande bi mogli napisati knjigu, piše atma.hr.