ABC sok: Svjetski hit za detoksikaciju

Piše: Redakcija

Cijeđeni sok od jabuke, cvekle i mrkve (eng: Aapple, Beetroot, Carrot – po kojima je i dobio ime) pravi je svjetski hit za detoksikaciju. Naime, kombinacija povrća i voća, piše portal “Practo”, moćan je napitak pun vitamina. Tako su jabuke  bogate vitaminima A, B1, B2, B6, C, E i K, cinkom i drugim antioksidansima i hranjivim tvarima, mrkve su također riznica vitamina, magnezija, selena i beta karotena, dok je i cvekla prava vitaminska bomba u kojoj najvažniju ulogu ima likopen.

Upravo ova kombinacija, prema mnogim istraživanjima, proglašena je “čarobnim napitkom” koji je izvrstan za čišćenje bubrega, jetre, gušterače, te regulira loš i holesterol i krvni pritisak, a moćan je i u reguliranju probave i jačanju imuniteta.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti