Zimskoj hibernaciji došao je kraj te je krajnje vrijeme da se naoružate i podarite dodatno vrijeme svojoj koži kako bi dočekali proljeće u punom sjaju. Donosimo vam detaljne instrukcije kako to napraviti i kako prilagoditi svoj ritual ljepote i kozmetičke preparate kako bi što prije opravili kožu.

Detoksikacija
Naš glavni zadatak je rješavanje od toksina i zasićenja kože kako bismo pokrenuli njenu obnovu. Prva stvar koja bi se trebala pojaviti u vašoj kozmetičkoj torbici dolaskom proljeća je sredstvo koje stimulira mikrocirkulaciju i limfnu drenažu te neutralizira slobodne radikal. Kako ih pronaći? Samo pažljivo pročitajte naljepnice: trebate one proizvode koji uključuju ekstrakte zelenog čaja, kofeina, niacinamida, citrusa, acaija, crvenog grožđa, ugljena, vitamina E.

Eksfolijacija
Eksfolijanti, odnosno pilinzi, pomažu u uklanjanju mrtvih stanica, stimuliraju staničnu obnovu i mikrocirkulaciju te zaglađuju ten. Nemojte ih se bojati, jer u 99 posto slučajeva proizvodi za njegu kod kuće imaju blago površinsko djelovanje (za razliku od profesionalnih koji rade na dubljoj razini), tako da se teško možete povrijediti.

Vitaminska bomba
Ovo je idealno vrijeme za češće korištenje maski za lice, odnosno 2 do 4 puta sedmično. Sve maske koje nudi koži hranjive tvari, dobar su izbor.
Nakon zime došlo je i vrijeme kada trebate ponovo uvoditi SPF zaštitu prije izlaska iz kuće, jer se aktivnost sunčevih zraka znatno povećava.