Pitali smo doktora za vas: Kako hijaluronski fileri djeluju na usne?

Piše: Redakcija

Pitanje:

Imam želju da povećam usne i čula sam da je hijaluron najbolja opcija. Međutim, u velikoj sam dilemi koliko ta vrsta zahvata može biti štetna. Ako počnem s povećanjem usana na ovaj način, a zatim odlučim da prestanem, hoće li se moje usne vratiti u onaj prvobitni stadij?

Miljana, Trebinje

Odgovara: Dr. Ivana Mitrović

Poštovana, hijaluronski fileri se sastoje od čiste hijaluronske kiseline koja je glikozaminoglikan-prirodna supstanca koja se već nalazi u vezivnom tkivu kože i ima višestruke funkcije, od hidriranja kože do održavanja tonusa kože itd. Hijaluronska kiselina je prirodna i bezbjedna supstanca. Ona se tokom prirodnog procesa starenja resorbuje, tako da je suština tretmana filerima da nadoknadimo količinu hijaluronske kiseline koja se vremenom resorbovala. Sam zahvat je bezbijedan i kratko traje. Rezultat popunjavanja usana je odmah vidljiv i poboljšava se poslije dan-dva od tretmana, a efekat traje od 6-9 mjeseci dok se ponovo ne resorbuje unesena količina hijalurona. Ako želite možete ponoviti tretman, a ako ne, vaše usne će imati prvobitni oblik.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti