Kako se šminkati ako imate 35+ godina 

Piše: Redakcija

Nakon 35. godine života, na kožu se ne mogu primjenjivati proizvodi koji su se koristili u 20-ima…

1. Puder zamijenite kremom u toplijoj nijansi od vašeg lica

Koža se s godinama stanjuje, pa u skladu s time postaje sve bljeđa. Pravilo o svjetlijoj podlozi ili onoj koja odgovara boji vašeg tena više ne funkcionira. Uz podlogu koja je ton ili pola tona toplija od vašeg lica izgledat ćete odmornije i mlađe. Kreme su kombinacija hidratantne i tonirane kreme, umirujućih sastojaka te zaštite od sunca, te kožu čine glađom i mekšom.

2. Koristite pigmente i korektore visoke prekrivne moći, s nemasnom i baršunastom teksturom

Velik broj žena nailazi na isti problem kada je u pitanju prekrivanje podočnjaka i pigmentacijskih mrlja. Bitno je birati proizvode koji nisu premasni. Birajte pigmentirane proizvode, nemasne i baršunaste teksture koje nije potrebno previše matirati. Na taj način izbjeći ćete nanošenje u više slojeva i nakupljanje u borama.

3. Izbjegavajte pretamna sjenila, naglasite trepavice

Kako se kapci “spuštaju” tako tuš i tamna sjenila više ne funkcioniraju jednako kao prije. Umjesto visokog, tamnog sjenčanja pregiba i skrivanja kapka koncentrirajte se na trepavice i samo područje oko oka. Uz prajmer (podlogu) koja će spriječiti preslikavanje, birajte mat teksture u neutralnim prirodnim nijansama. Tuš izblendajte u mekanu liniju koja prati korijen trepavica bez da ga previše izvlačite kako biste izbjegli njegovo “preklapanje”. Investirajte u kvalitetan uvijač i birajte maskare koje produžuju trepavice.

4. Naglasite jagodice

Smanjenjem proizvodnje kolagena koža lica vidno gubi elastičnost, mladenački sjaj i zategnutost. Upravo zbog toga cijelo lice i obrazi “padaju”. Kako biste postigli vizualno veće i više jagodice korištenje bronzera svedite na minimum, a vrh jagodica naglasite u prirodnoj nijansi koja odgovara vašem podtonu kože. Koža će izgledati hidratiziranije i blistavije odlučite li se na kremaste teksture.

Slikovni rezultat za woman middle aged applying makeup

5. Spriječite “curenje” ruža

Za dnevne varijante birajte svjetlije hidratantne ruževe. Ruž nanesite kistom najviše na samu sredinu usana te blendajte prema vanjskim rubovima za prirodniji, utapkani dojam. Izbjegavajte izrazito tamne ruževe koji mogu naglasiti gubitak volumena koji dolazi s godinama. Za večernje varijante i prigode u kojima iscrtavate ili povećavate usne, koristite mat ruževe oznake “long lasting” koje ćete uokviriti odgovarajućom olovkom koja će ga držati na mjestu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti