Iako se konzumacija čokolade često povezuje s pretilosti, kvalitetna čokolada (koja sadrži najmanje 70 posto kakaa) je zapravo puna antioksidanasa i vitamina, što znači da možete imati i neke zdravstvene prednosti ako konzumirate čokoladu umjereno.

Tamna čokolada prepuna je antioksidansa, vitamina, mikroelemenata i flavonoida. Oni poboljšavaju protok krvi u kožu, povećavaju gustoću i hidrataciju te pomažu u zaštiti od oštećenja od Sunca.

Čokolada podiže raspoloženje jer sadrži triptofan koji pomaže u proizvodnji serotonina. Serotonin vas čini sretnim.

Kvalitetna čokolada može utažiti vašu želju za slatkim, što će vas spriječiti da jedete slatkiše bogate nezdravim šećerima. Osim toga, jedna kockica čokolade prije obroka pokreće hormone koji mozgu govore da ste siti, što pomaže sprječavanju prejedanja i grickanja.