Jeste li znali da postoji veza između urednih crijeva i zdrave kože?

Piše: Redakcija

Foto: Unsplash

Svakoj ženi je želja da ima njegovanu i lijepu kožu, ali put do tog cilja nije nimalo lagan. Često se teško snaći u moru različitih proizvoda i odmah pronaći onaj koji je idealan za kožu. Ipak, često se kaže i da je koža odraz onog što unosimo u organizam pa zbog toga je potrebno pridržavati se pravilne prehrane i paziti kakve namirnice konzumiramo. 

woman with blonde hair covering her body with white towel

Foto: Unsplash

Upravo zbog toga, dobro je znati da postoji povezanost i odnos između onoga što jedemo sa stanjem kože. Zapravo, danas je sigurno da postoji veza između zdravih crijeva i zdrave kože, a u tom slučaju glavnu ulogu imaju probiotici, popularno zvani i “dobre” bakterije. Pažljivo odabrani probiotici imaju snagu iscijeliti mikrobiom, odnosno bakterijsku floru u crijevima, što ima pozitivan učinak na organizam, pa tako i na kožu, zbog čega s razlogom zaključujemo da je koža ogledalo onoga što unosimo u organizam. 

Probiotici na kožu djeluju kao zaštitna barijera jer sprječavaju prodor štetnih, odnosno “loših” bakterija te potiču proizvodnju kolagena. Moćan su saveznik u borbi protiv starenja i imaju anti-age učinak. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti