Azra savjetuje: Prirodni trikovi za brzo uklanjanje modrica

Piše: Redakcija

Koliko puta vam se desilo da se udarite i da vam se modrica pojavi na prilično nezgodom, bolje rečeno previše vidljivom mjestu na tijelu? Naime, modrice nastaju tako što se usljed udarca oštete kapilari, pri čemu se prvo pojavi fleka crne ili plave boje, koja kasnije prelazi u žutu, zelenu ili ljubičastu boju. No, jeste li znali da postoje “prirodni lijekovi” pomoću kojih proces prelaska modrice iz jedne u drugu fazu možete ubrzati.

Evo o čemu je riječ:

1. Margarin

Margarin obiluje fosfolipidima i pun je vitamina A,D i E koji brzo prodiru u epiderm  i liječe bolno mjesto. Preporučuje se da debeli sloj margarina nanesete na bolno mjesto, preko stavite gazu i učvrstite zavojem. Držite najmanje sat. 

2. Kupus 

Kupus je bogat brojnim vitaminima. Listove kupusa zagrijte u vreloj vodi, a zatim izgnječite oklagijom i privijte na bolno mjesto. Mjenjajte listove na svakih nekoliko sati. 

3. Crni luk 

Usitnjeni crni luk pomiješajte s malo soli pa prislonite na modricu i držite desetak minuta. Umjesto soli možete koristiti i maslinovo ulje. 

4. Bijelo vino 

Preporučuje se da komad hljeba potopite u bijelo vino, te da privijete na bolno mjesto. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti