Šta se krije iz snova: Svakodnevni problemi, stres i lijekovi mogu izazvati ozbiljne posljedice

Piše: Redakcija

Česta je pojava da snovi postaju manifestacija onoga što sam se dešavalo tokom prethodnog dana. Sanjamo najčešće sukobe, svađu, stresne situacije, uzbuđenja i smijeh. Ipak, snovi mogu otkriti i drugu stranu. Na osnovu njih, može se otkriti dosta toga, ali i sam način na koji spavate, o vama govori mnogo.

Ukoliko spavate na stomaku, veće su šanse da ćete sanjati lijepe stvari. Istraživanje koje je nedavno sprovedeno pokazalo je da ljudi koji spavaju na stomaku češće sanjaju seks, a naučnici smatraju da to najvjerovatnije ima veze sa načinom disanja u ovom položaju. također, spavanje na stomaku potstiče pozitivne misli tokom dana te se preporučuje kako kod mlađe, tako i kod starije populacije.

Ukoliko ste podložni bolestima ili konzumirate antidepresive, veće su šanse da ćete biti nervozni i da nećete imati miran san. Često buđenje, ili jednostavno ne možete da zaspite do kasno u noć, samo su neki od problema koji vas muče. Stručnjaci smatraju kako bi najbolje bilo da zbog toga spavate u prozračenoj sobi, a da ujutru budete probuđeni zracima sunca. Depresivno stanje mogu da prouzrokuju skučena i zatamljena soba, bez svjetlosti i mogućnosti za cirkulaciju vazduha.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti