Savjeti stručnjaka: Svakodnevne navike koje vam uništavaju kožu

Piše: Redakcija

Pored svih kozmetičkih sredstava koje svakodnevno koristite, postoje neke navike za koje niste ni svjesni da vam uništavaju kožu. Stručnjaci upozoravaju da su upravo te navike na koje ne obraćate pažnju, štetne za vašu kožu.

Obavezno skidajte šminku prije spavanja

-Skidanje šminke prije spavanja je jako važno. Bilo koji proizvod koji ostane na koži potencijalno može da vam zatvori pore, ali i da izazove iritaciju, zapaljenje i infekciju. Zapaljenje oko očnih kapaka može da dovede i do opadanja trepavica- upozorava dermatolog dr Alexis Granite.

Cijeđenje bubuljica mnogima predstavlja svakodnevnu naviku, smatrajući to načinom da se očistite od prljavštine i masti iz kože

-Cijeđenje bubuljica može da utiče na proizvodnju kolagena, koji je važan za proces zacjeljenja kože posle tog pritiskanja. Ako koža ne proizvodi dovoljno kolagena, ožiljci će biti poput udubljenja na koži, a ako proizvodi previše kolagena, ožiljci će biti ispupčeni- smatraju dermatolozi.

Prestanite koristiti brijače koji dugo stoje

-Ako se češće siječete brijačem ili vam djeluje kao da vam “drlja” po koži dok se brijete, vrijeme je da ga promjenite. Takođe, ako ne ispirate brijač nakon svakog korišćenja, brže će se istupiti, a na njemu će se zadržati i bakterije- ističe Pamela Marshal, suosnivačica “Mortar & Milk skin” klinike.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti