Čurekot: Lijek za svaku bolest

Piše: Redakcija

Sjeme čurekota je neškodljivo i efikasno i može ga koristiti gotovo svako. Njegovi efekti se postižu kroz ustrajnu upotrebu. Ukoliko se upotrebljava na odgovarajući način i uz ispravno doziranje, neće izazvati nikakve iritacije, niti neželjene popratne efekte. Sjeme čurekota može se koristiti u liječenju Diabetes Mellitusa i dijabetesa uzrokovanog alergijom, ali je preporučljivo da se tretman odvija pod kontrolom ljekara, jer derivati čurekota spuštaju nivo šećera u krvi. Trudnicama se ne preporučuje upotreba ovog lijeka, dok se djeci preporučuje konzumiranje pola od propisane doze. Također, bolesnici s transplatiranim organima ne smiju koristiti ulje.

Slikovni rezultat za sjeme čurekota upotreba

Način uporebe

1. Nervoza – jedna mala kašika ulja s findžanom kafe.

2. Kašalj i bronhitis – namazati uljem prsa i leđa i piti 3×1 supenu kašiku ulja + dvije kašike staviti u čašu vrle vode i udisati.

3. Malaksalost – jedna supena kašika ulja + sok od narandže. Piti 10 dana izjutra.

4. Poboljšanje pamćenja – jedna mala kašika ulja sa 100 ml čaja od nane. Piti 10 dana.

5. Bubrezi – Samljeti 1/4 kg čurekota (u zrnu) i pomiješati sa 1/4 kg meda. Piti izjutra prije jela dvije kašike ove smjese sa 1/2 čaše tople vode i jednu kafenu kašiku čurekotovog ulja.

6. Ljepota – Namazati lice mješavinom jedne kašike ulja od čurekota i jedne kašike maslinovog ulja. Nakon jednog sata oprati lice sapunom i vodom.

7. Povraćanje i mučnina – jednu malu kašiku mljevenih karanfilića pomiješati s jednom supenom kašikom ulja, popiti s čašom čaja od nane. Piti tri puta dnevno.

8. Ojed – Ojedeno mjesto oprati vodom i sapunom, zatim posušiti i namazati uljem, navečer i ostaviti do jutra. Tako raditi tri noći.

9. Srce i suženje krvnih aorti – Ujutro i navečer piti po jednu kašičicu (za čaj) ulja s toplim napitkom (čaj, mlijeko…).

10. Psorijaza – Oboljelo mjesto namazati jabukovim sirćetom, a nakon toga uljem od čurekota. Terapija traje 15 dana. Ukoliko bude potrebno da se nastavi, napravi se pauza od 10 dana, a zatim se ponovi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti