Boja žumanjka je važna! Znate li koje je jaje snijela zdrava koka?

Piše: Redakcija

Tijesto i kolači koji su napravljeni od domaćih jaja imaju intenzivnu žutu boju i mnogo se razlikuju od proizvoda koji se kupa u trgovini. Boja žumanjka itekako govori o porijeklu jaja i kokoši koja ga je snijela.

Kako prenosi Punkufer.hr domaća jaja i kupovna jaja sadrže otprilike podjednaku količinu hranjivih tvari te se oba mogu koristiti za sve vrste kuhanja i pečenja, ali razlike se ipak mogu opaziti golim okom. Što je boja žumanjka intenzivnija, odnosno ima tamniju narančastu boju, to su veće šanse da su ih snijele kokoši kojima je dopušteno slobodno kretanje.

Slikovni rezultat za jaje razlika žumanjaca

Jaja koja se mogu pronaći u trgovinama obično se dobivaju od kokoši koje jedu u pojedinim kavezima, ili iz podnog uzgoja koji uključuje nešto širi spektar kretanja životinja. Kako biste naučili kako prepoznati pravo domaće jaje pogledajte u nastavku.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti