Znate li šta je japanska voda? Sagorijeva masti tamo gdje najviše želite

Piše: Redakcija

Vjerovatno ste i vi probali jednu od bezbrojnih dijeta kojima je internet preplavljen, ali i  zaključili da neke baš i ne djeluju. Međutim, jedan takav recept ističe se svojom učikovitošću i brzim rezultatima.

Đumbirova voda pomaže u sagorijevanju masti čak i s mjesta gdje su vrlo tvrdokorne poput stomaka, leđa i bedara. Osim što pridonosi mršavljenju dobro će utjecati i na cjelokupno zdravlje te će štititi od brojnih bolesti jer aktivni sastojak đumbira, gingerol ima protuupalna svojstva. Napitak djeluje tako da ubrzava metabolizam i pomaže tijelu u sagorijevanju masti, bez štetnih posljedica.

Utjecaj Japanske vode za zdravlje

Normalizira krvni pritisak – redovno pijenje đumbirove vode doprinosi regulaciji krvnog pritiska, a sprječava i stvaranje krvnih ugrušaka koji su smrtonosni.

Smanjuje nastanak infekcija – stoljećima se đumbir koristi protiv raznih infekcija, uključujući prehlade i gripu.

Ima protuupalno djelovanje – piće ima snažna protuupalna svojstva koja ga čine idealnim lijekom protiv upalnih bolesti.

Poboljšava cirkulaciju – đumbir ima sposobnost povećati cirkulaciju uglavnom zbog prisutnosti željeza i cinka. Oba minerala mogu poboljšati protok krvi i spriječiti niz problema povezanih s lošom cirkulacijom.

Umanjuje simptome prehlade i gripe –  redovna konzumacija đumbira poboljšava imunološki sistem.

Regulira probavu – đumbirova voda eliminira neugodne probavne probleme kao što su probavne smetnje, nadutost, refluks kiseline i zatvor.

Olakšava bol u zglobovima – zahvaljujući protuupalnim svojstvima, redovito konzumiranje đumbirove vode spriječit će bol u zglobovima.

Image result for ginger

Napravite sami đumbirovu vodu 

Sastojci:

– 1, 5 l vode

– Nekoliko tankih listića đumbira (najmanje 1 cm đumbira)

– Malo limunova soka 

Priprema:

Neka voda prokuha, a u međuvremenu đumbir ogulite i narežite na ploškice. Dodajte đumbir u prokuhanu vodu i kuhajte dok ne omekša. Skinite s vatre, ohladite i dodajte limunov sok.  

Đumbirovu vodu pijte svaki dan. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti