Tri greške u obrocima kojima kršite dijetu

Piše: Redakcija

Foto: Unsplash

Obrok kojim kršite dijetu je onaj jedan obrok u sedmici kada sebi možete dati oduška i prepustiti se uživanju u omiljenoj hrani. Međutim, kod planiranja takvih obroka se često griješi. 

Ovo su tri najčešće greške:

Prva i najčešća greška vezana je za njihovu učestalost. Kada u plan prehrane ubacite više od jednog takvog obroka sedmično, stvari počinju gubiti smisao i cijeli režim prehrane dolazi u pitanje zbog toga. 

person holding butter knife and fork over cooked egg

Foto: Unsplash

Drugi problem vezan za ovakve obroke je taj što ljudi jako često nemaju mjeru. Stav da zaslužuju jedan velik i kalorijski obrok bez ikakvih ograničenja u velikom broju slučajeva dovede do prejedanja. 

Treći problem također je vezan uz pretjerivanje. Oni koji se drže relativno laganih i kratkotrajnih dijeta, umjesto jednog obroka kojim krše dijetu u tjednu, u svoj plan prehrane svakodnevno znaju ubaciti neki manji obrok varanja van zadanog jelovnika. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti