Ljekovito dejstvo meda i cimeta: Ni ljekari nemaju objašnjene za ovu idealnu kombinaciju

Piše: Redakcija

Med i cimet su među najmoćnijim i najraznovrsnijim čudotvornim namirnicama u prirodi, a njihova kombinacija je izvanredan lijek za razne zdravstvene probleme. Zajedno, cimet i med imaju jaka antioksidativna, antimikrobna i antibakterijska svojstva, koja pomažu u liječenju prehlade i gripa. Kako biste ublažili simptome prehlade, pripremite čaj sa medom i cimetom i pijte ga tokom dana. Ova kombinacija spriječava i liječi dijabetes, a umjerena konzumacija meda ne dovodi do dramatičnog naglog povećanja nivoa šećera u krvi.

View this post on Instagram

Мед и цимет су две веома хранљиве намирнице, са многим предностима за здравље, а поред тога изузетног су укуса. Комбинација меда и цимета користи се против вируса и прехладе, за побољшање имунитета, за боље варање, мршављење, такође помаже код кардиоваскуларних обољења, несанице, исцрпљености… комбинацијом ових намирница, повећавају се њихова лековита својства. Мед и цимет можете слободно конзумирати сваког дана. 🍯🌱 #honey#honeycomb#healtyfood#beekeeping#honeybee#food#med#pcele#sasvimprirodno#zdravahrana#cimet#priroda#zdravlje#vudi_med

A post shared by Prirodni pčelinji proizvodi 🌿🍯 (@vudi_med) on

Jedna studija o dijabetesu pokazala je da ulje cimeta snižava štetne trigliceride u krvi za 30% i LDL ili loš holesterol za 27%, koji se smatra jednim od glavnih uzroka kardiovaskularnih bolesti. Pacijenti sa artritisom mogu imati koristi ako uzmu jednu šolju tople vode sa dvije kašike meda i jednu malu kašičicu cimetovog praha. Kada se uzima na dnevnom nivou, čak i hronični artritis može biti izliječen.

View this post on Instagram

Jutro😊❤️#zuzumed#positivevibes

A post shared by ZuZu♥Med (@zuzu__med) on

Med jača imuni sistem i smiruje simptome alergija. Takođe, glavni uzroci alergija u domu su grinje, ali i proizvodi koji se koriste za njihovo uništenje su često veoma opasni i puni hemikalija. Grinje uzrokuju astmu, dermatitis, rinitis i druge probleme, ali cimet je moćno oružje protiv njih.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti