Savjeti ljekara: Spriječite stvaranje kamenca u bubregu pomoću prirodnog lijeka

Piše: Redakcija

Nezdrava ishrana, preskakanje obroka, izbjegavanje različitih namirnica u ishrani, kao i nedovoljno konzumiranje tečnosti mogu dovesti do nastanka kamenca u urinarnom traktu koji kao posljedicu može imati nastanak kamena u bubregu što dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema. Iako rizik za nastanak kamen u bubregu imaju više žene u odnosu na muškarce, uglavnom između 18 i 39 godina, sve je više mladih koji osjećaju tegobe uzorkovane nekim od pomenutih simptoma.

Nedovoljno konzumiranje tečnosti, prvenstveno vode i prirodnih čajeva, može dovesti do problema u urinarnom traktu, a posljednjih godina sve je više onih koji imaju ozbiljnih problema sa nastankom pijeska u bubrezima uzrokovang konzumiranjem vode iz gradskih rezervoara koja obiluje velikim količinama hlora. Kako bi spriječili neželjene posljedice, potrebno je što prije promijeniti način ishrane, a ljekari savjetuju da jer najbolje konzumirati prokuvanu vodu te smanjiti unos soli u organizam. Ljekati takođe preporučuju konzumiranje hrane koja sadrži oksalate, koji se nalaze u žitaricama, praziluku, cvekli, celeru, tamnoj čokoladi i proizvodima od soje.

Kako bi sami održali vaš organizam čistim, a vašim bubrezima dali dovoljno snage i kvalitetnih minerala, sami možete spremiti napitak od prirodnih sastojaka.

Sastojci:
200 g lišća breze
150 g svile od kukuruza
100 g lišća borovnice
150 g lišća koprive
150 g svježeg ili suhog peršuna

Priprema: Supenu kašiku mješavine prelijte sa dva decilitra hladne vode. Poklopite, zagrijte do ključanja, ostavite da odstoji jedan sat i procjedite. Tri puta dnevno pijte po dva decilitra nezaslađenog čaja posle jela.

Pročitajte još