Čaj u službi vašeg zdravlja

Piše: Redakcija

Čaj od valerijane za bolji san

Valerijana djeluje kao sedativ i pomaže kod nesanice, a čaj je najbolje popiti nekoliko sati prije odlaska u krevet, kako bi se tijelo uspjelo opustiti. Osim problema s nesanicom, valerijana pomaže i kod nadraženog želuca te problema s crijevima.

Čaj od đumbira pomaže kod glavobolja

Đumbir ima protuupalno djelovanje i blokira djelovanje prostalgina, hemikalija koje uzrokuju naticanje mozga i nepodnošljive glavobolje. Čaj od đumbira djeluje jednako brzo kao tableta aspirina i odlična je prirodna alternativa farmaceutskim lijekovima.

Bijeli čaj pospješuje mršavljenje

Bijeli čaj obiluje moćnim antioksidansima, polifenolima i jedan je od najzdravijih čajeva uopće. Jača imunitet, čisti jetru od toksina i štiti od raka debelog crijeva. Također, ubrzava rad metabolizma i pospješuje mršavljanje te sadrži antioksidans ECGC koji usporava pojavu bora i sprečava stvaranje novih masnih ćelija.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti