Zašto trebate koristiti različite peškire za tijelo i lice

Piše: Redakcija
 

Često govorimo o njezi lica, a čišćenje je glavni korak beauty rutine. No, šta je s peškirima i najboljim načinom sušenja lica? Dermatolozi tvrde da peškiri za lice znače više nego što mislite, piše Glamourmagazine.

– To nije samo stvar bakterija i čistoće – rekla je Lily Talakoub, certificirana dermatologinja iz Virginije.

– Proizvodi koje stavljate na tijelo, poput krema, parfema i proizvoda za kosu, nisu najbolji kada dođu u doticaj s vašim licem – rekla je Lily i dodala:

– Mogu začepiti pore, pospješiti nastanak prištića, čak i uzrokovati osip.

Foto: Pexels

No, šta je s bakterijama? Poznato je da se one nalaze na peškirima.

– Na peškirima se mogu skupljati bakterije, gljivice, stanice mrtve kože, ulja – rekla je Sejal Shah i dodala kako upravo one mogu uzrokovati infekcije, akne i iritaciju kože.

Zato je važno imati različite peškire za sušenje lica i tijela. To, naravno, uključuje i često mijenjanje peškira, svakih nekoliko dana, kako bi se spriječilo širenje bakterija, pogotovo ako imate osjetljivu kožu.

Uz to, da se bakterije ne bi širile, važno je pustiti da se peškir potpuno osuši nakon korištenja.

– Peškiri koje držite u blizini tuša, pogotovo ako se mnogo ljudi tušira u jednome danu, natope se vlagom i poprime ustajali miris. Zato ih držite  na suhome mjestu kako bi se što prije osušili.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti