Pola sata šetnje u prirodi: Pozitivan utjecaj na psihu i gubljenje kalorija

Piše: Redakcija

Prelijepi prizori koje sa sobom nosi jesen i posebni miris u zraku neka vam bude razlog da izađete u prirodu.  Uživati možete i u neopterećenim šetanjama kroz šumu.

Naime, za samo pola sata šetnje u prirodi možete izgubiti minimalno 150 kalorija. Pored toga, priroda će vas dodatno opustiti.

Dokazano je da šetnje mogu imati pozitivan utjecaj na psihu te će vam potaknuti i kreativnost. Hodanje kroz prirodu ne pomažu samo našem psihičkom stanju, već imaju i fizičke povlastice.  Šetnje će utjecati na tonus vaših mišića nogu i guze, a smanjuju i probleme s proširenim venama. Također, šetnje kroz prirodu pomažu smanjivanje demencije kod starijih osoba, a djeca koja više vremena provode u prirodi imaju bolje ocjene u školi. Pješačenje kroz prirodu pomoći će vam da podignete nivo samopouzdanja.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti