Lindex u Sarajevu održao Pink Fashion Event

Piše: Redakcija

Mjesec oktobar Lindex obilježava udruživanjem snaga sa svojim kupcima kako bi podržali borbu protiv raka dojke. U tu svrhu je u četvrtak, u Lindex prodavnici u Importanne Centru u Sarajevu održan tradicionalni „Lindex Pink Fashion Event“. Kako bi utjecali na širenje svijesti o ovoj zloćudnoj bolesti, gosti su uputili inspirativne i ohrabrujuće poruke.  Na eventu je predstavljena i Pink kolekcija od čije će se ukupne prodaje 10 posto donirati Klinici za onkologiju i hemoterapiju, Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

-Ovogodišnji Pink event je još jedan uspješan event u nizu. Uspjeh mjerimo kroz činjenicu da su tu mnoga lica koja doprinose zajedničkoj borbi, kao i specijalnoj Pink kolekciji koja je podsjetnik da brinemo o svom zdravlju. Moramo se držati zajedno, pričati o ovom problemu i nadam se da ćemo utjecati na što veći broj ljudi da se više posvete sebi, što se snažnom porukom „Together“ i naglašava“ – izjavio je Alem Husejnović, marketing menadžer za LINDEX u BiH.

Deen je svojim muzičkim nastupom zajedno s kolegicom Dalal Midhat podržao tradicionalni event

U Bosni i Hercegovini u Klinikama za onkologiju veliki je broj oboljelih od raka dojke. Nema sumnje da će iznos od prodaje kolekcije dobro doći u unapređenju liječenja svakog bolesnika.  

Dužnost nam je upozoriti da, žene nedovoljno provode preventivne preglede, još uvijek se premalo karcinoma otkriva u ranoj fazi, prevelika je smrtnost i sve je više oboljelih mlađih žena. Važno je ulagati maksimalne napore u prevenciju i drago mi je što postoje ovakvi događaji kako bi se ukazalo na značaj prevencije – kazala je dr. Anela Ramić, mr.med.sci. radijacijski onkolog iz Klinike za onkologiju i radioterapiju UKC Tuzla.

Svojom pozitivnom energijom nadahnula je posjetitelje i Enida Glušac, sarajevska junakinja koja dokazuje da rak dojke nije nepobjediv.

Amra Džeko među zvanicama

Bh.blogerice podržale Lindexovu akciju

Na eventu je predstavljena i Pink kolekcija od čije će se ukupne prodaje 10 posto donirati Klinici za onkologiju i hemoterapiju, Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

-Život je nepredvidiv, ali sve što nam se dešava ima određeni razlog .Univerzum nas možda upozorava da nešto nismo radili kako treba, često u svim životnim obavezama zaboravimo sebe. I to je poruka za sve dame bez obzira da li su oboljele ili ne, da se maksimalno posvete sebi, svom tijelu i svojim potrebama. Da osluškuju svoje tijelo i svoju dušu, da se redovno kontrolišu i izbjegavaju stres. A za oboljele lavice, da što prije prihvate svoju bolest jer što prije prihvate prije će smoći snage i načina da se bore protiv nje – napomenula je Glušac.

Brojni ličnosti iz javnog života kao i modne influencerice su prisustvovale ovom događaju i tako dale veliki značaj širenju svijesti o borbi protiv ove bolesti. I ove godine Dalal Midhat sa pjesmom „Never give up“ kao i Deen sa pjesmom „Imena mi mog“, u kojoj se može vidjeti jasna poruka a to je da smo svi isti, su podržali ovaj projekat. Borba protiv raka dojke je važno pitanje u socijalnoj posvećenosti Lindex-a. Pink kolekcija je u prodaji već od petka u svim Lindex prodavnicama u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još