Brzo izliječite upaljeno grlo

Piše: Redakcija

Osjećate li da vas grlo boli i da vas svi simptomi podsjećaju na prehladu?

LIJEKOVI

Jedan od najbržih načina je da odmah uzmete nešto od proizvoda koji smanjuju upalu, natečenost i nadraženost pa grlo manje boli. U slučaju da ih nemate, kupit ćete ih bez recepta u najbližoj apoteci.

SOL I VODA

Čim osjetite peckanje i nadraženost u grlu, uzmite malo mlake vode s običnom soli pa grgljajte. To možete učiniti nekoliko puta na dan, jer na taj način uništavate bakterije. Doktori obično preporučaju slaganje otopine od jedne čaše vode i pola kašike soli. Nakon grgljanja vodu ispljunite, a ako vam je okus preslan stavite malo meda.

SIRUP

Ako ste pomalo počeli i kašljucati obavezno kupite sirup jer ćete tako spriječiti daljnje razbolijevanje te lakše izdržati radni dan.

PIJTE PUNO TEČNOSTI

Kao i kod svake prehlade vrlo je bitno da cijelo vrijeme pijete čaj ili vodu te ne dehidrirate. Tečnost će ispirati bolno grlo pa ćete se bolje osjećati. Dobro će vam doći i domaća supa. Da pijete dovoljno, znat ćete po tome što je urin svijetle boje i bez mirisa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti