Sve što biste trebali znati o gelovima za dezinfekciju ruku

Piše: Redakcija

Možete li zamisliti dan bez sredstava za dezinfekciju ruku? Američke studije su pokazale da gelovi za dezinfekciju nisu posebno uspješni protiv nekih bacila koji nas najviše plaše, poput virusa koji izazivaju prehlade, gripu i želučane probleme. Međutim, postoje i istraživanja koja ukazuju da sredstva za dezinfekciju koja se temelje na alkoholu mogu smanjiti ukupni broj infekcija, smanjiti broj dana koja djece provode izvan škole zbog bolesti i smanjiti broj bolesti među studentima koji žive u studentskim domovima. Da stvar bude kompliciranija, neke nove studije ukazuju da bi pojedini sastojci gelova mogli biti riskantni za zdravlje te da mnogi koriste ova sredstva na neispravan način.

Gelovi ne prolaze kroz naslage prljavštine. Gel se mora nanijeti svuda i ispod noktiju. Neki gelovi za dezinfekciju mogu povećati broj bakterija na rukama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti