Zašto čaša slane vode čini čuda za vaše zdravlje

Piše: Redakcija

Ukoliko dan započnete čašom vode u koju ste prethodno dodali malo slane vode, vaš dan će biti potpuno drugačiji. Slanom vodom unosite veoma važne minerale u organizam. Prije svega elektrolite koji pomažu organizmu da normalno funkcioniše i da ima energije tokom cijelog dana. Slana voda se pravi tako što se u staklenu posudu sipa jedna četvrtina himalajske soli i naspe se do vrha voda i pusti da stoji preko noći. Ona aktivira pljuvačne žlijezde, a himalajska so stimuliše hlorovodoničnu kiselinu i određene enzime koji pomažu da se u procesu metabolizma “razbiju” proteini. Dobro djeluje i na jetru i sistem za varenje.

Imate li problema s probavom i patite često od zatvora, posoljena topla voda će vas spasiti. Popijte je svako jutro, a ona će pokrenuti proizvodnju enzima odgovornih za brži rad probavnog trakta i normalizirat će rad probave. Čaša tople slane vode izbacit će iz vašeg tijela suvišne bakterije i toksine koji štete organizmu i rezultiraju bolestima. Također, koža će vam biti čišća i ljepša. Ovaj napitak pomaže ljudima oboljelima od osteoporoze jer alkali minerala soli blagotvorno utječu na kosti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti