Namirnice za zdraviju kosu

Piše: Redakcija

 

Namirnice za zdraviju kosu
Često mislimo da je dovoljno odabrati dobar šampon za pranje kose koji će kosu učiniti zdravijom i sjajnijom, no to nikako nije opcija koja bi vas trebala zadovoljiti kod beauty rutine koju primjenjujete u njezi vaše kose.

Za lijepu kosu potrebno je uložiti malo više truda, te pronaći načine kako ju pravilno hidratizirati, ojačati i učiniti sjajnijom. Za početak, zaboravite na stres i loše navike poput čestog pranja kose, sušenja fenom i tretiranja vrućim preparatima koji uništavaju vašu kosu.

Ipak, jedan od najvažnijih savjeta kako postići bolje prirodno stanje vaše kose je pravilna i zdrava prehrana. Vrlo važno je da konzumirate namirnice bogate proteinima, prirodnim masnoćama i vitaminima, a posebno vitaminom biotinom koji će potaknuti rast vaše kose. Donosimo vam spisak namirnica koje biste hitno trebali uvrstiti u vašu prehranu ako želite imati lijepu kosu.

RIBA
Kod ribe je vrlo važno da je što masnija, tada će biti zdravija za ljudski organizam. Masnije vrste ribe kao što su losos i skuša pomoći će vam u borbi s gubitkom kose, a željezo kojim je riba bogata osigurat će vam zdravu i lijepu kosu.

ORAŠASTI PLODOVI
Orasi su najidealniji orašasti plodovi koji mogu biti od pomoći za bolje stanje vaše kose. Oni su izvor cinka i selena, minerala koji imaju ključnu ulogu kod njegovanja zdravlja tjemena.

JAJA
Kako smo već spomenuli, proteini su jedan od najvažnijih sastojaka za zdravu kosu, a jaja osim što obiluju proteinima, sadrže i biotin, vitamin koji, uz proteine, savršeno izgrađuje folikule i čini ih jačima i sjajnijima.

PERAD
Piletina i puretina uz jaja također pridonose zdravlju folikule zbog velikog udjela proteina kojima je bogato meso peradi. Sprječava lomljenje kose i sadrži veliku količinu željeza.

ZELENO POVRĆE
Tamno zeleno povrće poput špinata, kelja i brokule sadrže brojne hranjive tvari koje utječu na zdravlje vaše kose, a najvažnije su željezo i kalcij.

BANANE
Banane su sjajan izvor vitamina B koji ubrzava rast vaše kose i utječe na zdravije folikule.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti