Voćni sendviči: Ljeto između dvije kriške hljeba

Piše: Redakcija

Osvježavajući i lagani, sendviči s voćem vrlo će brzo postati omiljena poslastica baš svih, od onih najmlađih pa do najstarijih.

Idealni su za zdravi doručak ili slatku večeru, a ponijeti ih možete i na plažu pa u potpunosti iznenaditi baš sve koji će ove slatke sendviče isprobati.

Sve što vam treba za kvalitetan sendvič s voćem jest dobar, hrskavi hljeb poput baguettea, fini sir i koja šaka sezonskog voća. Jednostavnije ne može!

Hljeb nasjeckajte na kriške, lagano ga zapecite, pa mu dodajte mazivi sir po želji. Sjajan odabir bit će ricotta i skuta, sirevi koji se dobro snalaze u slatkim kombinacijama. No, koristiti možete i krem sir, pa čak i izblendani svježi sir kojeg ste zasladili medom, agavinim sirupom ili jednostavno šećerom.

Siru možete dodati i začine poput cimeta ili vanilije, ali i svježe začinsko bilje koje se dobro snalazi u slatkastim kombinacijama poput bosiljka, mente i timijana, posebice kada ih kombinirate s bobicama poput kupina ili jagoda.

Voće, ipak, birajte sezonski. Ljeti neka se na vašem tanjuru nađu maline, borovnice, kupine, breskve i marelice, pokoja šljiva, ananas ili kivi. Jabuka je odličan odabir u baš svako doba godine, a zimske voćne sendviče sjajno će zasladiti narandže.

I na kraju, postupak pripreme ne može biti jednostavniji. Hljeb neka bude hrskav, premažite ga aromatiziranim sirom, dodajte omiljeno voće, pa po želji poprskajte medom, pospite chia sjemenkama ili vanilin šećerom i uživajte. U slast!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti