Recept dana: Neodoljivi banana split

Piše: Redakcija

Ako ste u potrazi za novim receptima kojima želite obradovati vaše najmlađe onda ste na pravom mjestu! Imamo za vas novu verziju jednog od najomiljenih recepata iz vašeg djetinjstva koji se sastoji od svih najomiljenijih sastojaka: banana, čokolade i šlaga. Dobro pogađate, radi se o banana splitu. Ili, još preciznije rečeno, o njegovoj mobilnoj verziji!

Ovo je omiljeni klasik iz našeg djetinjstva koji je sada dobio svoju novu i zanimljivu varijantu na štapiću. Za pripremu su vam potrebne banane, čokolada za kuhanje, kineski ili neki drugi drveni štapći na koje će se banana moći staviti kao i razni dodaci za finiš kao što su kikiriki, listići kokosa ili bombone. Proces pripreme je sasvim jednostavan i brz, a možete ga pogledati u sljedećem tutorijalu, a ako se ipak odlučite za klasični banana split, recept je ispod videa. Uživajte!

Klasični banana split

Sastojci:

  • kugla sladoleda od banane
  • kugla sladoleda od čokolade
  • kugla sladoleda od vanilije
  • 1 banana
  • desertni preljev od kakaa
  • šlag

Priprema:

  1. U duguljaste zdjelice rasporedite bananu prerezanu napola.
  2. Između polovica banane stavite kuglice sladoleda. Sladoledni kup prelijte desertnim preljevom od kakaa i ukrasite šlagom.
  3. Kako banana ne bi potamnjela, prije pripreme je pokapajte narandžinim sokom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti